5 Türk askeri öldürüldü

.

.

  • İşgalci Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 9 kez yasaklı bomba ve kimyasal silahlar, 78 kez saldırı helikopterleri, onlarca kez de obüs, havan ve tanklarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 5 Türk askerini öldürdü.

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşlar ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

*  Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Agir savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 3 Ekim 06.30, 07.00 ve 18.00 saatlerinde ağır silahlarla vuruldu; 1'i öldürüldü. 

* Sîda Direniş Alanı’nın Şehîd Felat savaş mevzileri çevresinde 3 Ekim saat 06.50’de hareket halinde olan Türk askerleri, suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Saca Direniş Alanı’ndaki Türk askerlerine, 3 Ekim saat 17.40’ta eylem düzenlendi. Birinci eylem kolu, ağır silahlarla işgalcileri vurdu; 2'sini öldürdü. İkinci eylem kolu ise eylem alanına müdahale etmek isteyen Türk askerlerini ferdi silahlarla vurarak 1'ini öldürdü. 

* Saca Direniş Alanı’nda 3 Ekim gece saatlerinde indirme yapmak isteyen Skorsky helikopterleri, müdahalenin ardından indirme yapamadan alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 3 Ekim’de Sîda Direniş Alanı’ndaki Şehîd Agir ve Şehîd Felat savaş mevzileri, Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Bahoz savaş mevzilerini yasaklı bomba ve kimyasal silahlarla 9 kez bombaladı.

* Saca, Karker, Şehîd Fedakar, Girê Hakkarî ve Girê Amediyê Direniş Alanları, 3 Ekim’de saldırı helikopterleriyle 78 kez bombalandı.

* Çemço ve Girê Hakkarî Direniş Alanları, 3 Ekim’de obüs, havan ve tanklarla onlarca kez bombalandı.

* Türk ordusu, Karker Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini kepçe ve kırıcı kepçelerle yıkmaya çalıştı.

* İran ordusu da 3 Ekim sabah saatlerinden beri Goşînê bölgesindeki Hornê ve Girê Berbizinê alanlarını obüs ve havanlarla bombalıyor.   ANF/BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.