50 işçi SMS ile işten atıldı

  • Urfa’da en az 50 DEDAŞ işçisi, çalışma koşullarını protesto için iş bıraktıkları gerekçesiyle işten çıkarıldı. İşçilere, işten çıkarıldıkları ise SMS ile iletildi. 

 

Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş.’nin (DEDAŞ) çalışma alanı olan 6 kentte işçiler kötü çalışma koşullarına karşı 21 Temmuz'da 2 saatlik iş bırakma eylemi başlattı. Urfa’da iş başı yapacak en az 50 işçinin işine son verildiği öğrenildi. Dün sabah saatlerinde Urfa merkez Eyyübiye ilçesinde bulunan kurumun İl Müdürlüğü’ne giden işçiler, işten çıkarıldıkları gerekçesi ile kurum binasına alınmadı. İşçilere, işten çıkarıldıkları ise SMS ile iletildi. 

‘Sadece hakkımız olanı istedik’

DEDAŞ Otomatik Sayaç Okuma Sistemi (OSOS) saha operasyonları ekibinde 6 yıldır çalışan ve işten çıkarılan Ali Rıza Karakuş, evli ve 1 alık bebeği var. Yüksek gerilim tehlikesi altında çalıştıklarını belirten Karakuş, “Sendikal haklarımızı talep ettik. Bize sadece devletin verdiği yüzde 35’lik zammı vereceklerini söylediler. Biz emeğimizin karşılığını istedik. Her hangi bir argo-küfür kullanmadan sadece alkışlı oturma eylemi yaptık. Bize işten çıkarma gerekçesi olarak; desteğe gelen milletvekilini alkışlamamız söylendi. Sözlü olarak söylendi. İş akdimiz feshedildi. Birçok arkadaşın çıkışının verildiğini öğrendik. Biz sadece sendikal haklar istiyoruz. Bu bizim doğal hakkımız” diye konuştu.  

‘Çalışma koşulları iyileştirilmeli’

 DEDAŞ’ta iş kazalarının oranının yüksekliğine de dikkat çeken Karakuş, “Geçen hafta iki arkadaşımız trafo panosu patlaması sonucu iş kazası geçirdiler ve birçok yerlerinde yanıklar var. Bir hafta önce bir arkadaşımız elektrik çarpması sonucu vefat etti. Vefat eden arkadaşımızın bir yaşında çocuğu var. Birçok nedenden kaynaklı biz çalışma koşullarımızda düzenleme yapılmasını istedik. Ekmeğimizin peşinde olan insanlarız. Hepimizin elleri nasırlı” diye konuştu.  

‘Mücadele etmeye devam edeceğiz’

DEDAŞ’ta 7 yıldır elektrik teknikeri olarak görev yapan Ali Şahan Urfa genelinde 50’ye yakın kişinin işine son verildiğini söyledi. Şahan, “Yaklaşık 3 bin kişi eyleme girdik ve 50 kişi işten çıkarıldı. Biz diğer arkadaşlarımızın çıkarılmasını istemiyoruz, ancak herkes eyleme katıldı ve haklarını istedi. İşçiler işten çıkarılma korkusu ile konuşmaya korkuyor. Hiç kimse halinden memnun değil. Biz hakkımızı istiyoruz. Bundan sonra sendika ile birlikte ne gerekiyorsa yapacağız ve mücadele etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.