51 yerleşim yeri bombalandı

Türk devleti bombardımanı

Türk devleti bombardımanı

  • Türk devleti, 4 Aralık'ta Rojavayê Kurdistan ve Kuzey-Doğu Suriye'nin 51 yerleşim yerini bombaladı. 

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın Merkezi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Türk devletinin saldırılarının 15. gününde 51 köy ve beldeyi ağır silahlar ve tanklarla hedef aldığı bildirildi. Detayları şöyle:

FIRAT BÖLGESİ

Kobanê: Zormixar, Koran, Ziyaret ve Cîşan köyleri 8 kez havan ve obüslerle bombalandı.

Girê Spî: Hoşan, Til Xan, Sileybî, Şorbenîsk, Qizelî ve Seyda köyleri obüs ve havanlarla bombalandı, ayrıca doçkalarla birçok kez hedef alındı.

Eyn Îsa: Siwêdiya köyü 2 kez obüslerle bombalandı.

Minbic: Ereb Hesen, Korheyuk, El Cat, Qeb El Binya, Hoşeriye, Qirt Wêran ve Kawiklî köyleri 10 kez havan, 4 kez de obüslerle bombalandı.

Tirwaziye: Tirwaziye ve El Kenteri kasabaları 14 kez obüslerle bombalandı. Um El Beramîl kasabası obüs ve ağır silahlarla bombalandı.

EFRÎN BÖLGESİ

Hirbil, Samuqa, Şêx Îsa, Aqibê, Bênê, Meyasê, Malikiye, Şewarxa, Îrşadiye, Soxanekê ve Şehba barajı, 23 kez obüs, 25 havan topu ve 4 tank mermisiyle hedef alındı.

CIZÎRÊ BÖLGESİ

Til Temir: Um El Kêf, Gozeliyê, Til Şenan, Til Cuma, Dirdara, Tewîla ve Til Leben köyleri, 33 kez obüslerle bombalandı. Ayrıca birçok kez doçkalarla hedef alındı. İşgalci ordu ve çeteleri, Um El Kêf’teki buğday deposuna saldırı girişiminde bulundu. Saldırı girişimi güçlerimiz tarafından püskürtüldü.

Zirgan: Esediye, Dada Ebdal, Bobî, Mihermila, Til El Werd, Rebîat ve Zirgan kasabası, 30 kez obüslerle bombalandı, ayrıca doçkalarla da birçok kez hedef alındı.

QSD, bu saldırılara karşı meşru savunma çerçevesinde karşılık verdi. QAMIŞLO

Qamişlo'da araç patlatıldı

Qamişlo'da Cizîrê Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Eğitim ve Öğretim Komitesi önünde dün sabah bir araç patlatıldı. 

İç Güvenlik Güçleri patlamaya ilişkin açıklama yaptı. Açıklamada, "Bugün (5 Aralık) saat 08.00’de mayınla bir araçta patlama oldu. Terörist bir unsur, öğretmen ve eğitim kurumları çalışanlarına tahsis edilmiş araca mayın yerleştirmiştir. Patlama sonucunda maddi hasar meydana geldi ve aracın şoförü yaralandı. Şoför tedavi için acil bir şekilde hastaneye kaldırıldı. Güçlerimiz, bu terör eyleminin suçlularını adalete teslim etmek için gerekli soruşturmaları başlattı. İşgalci Türk devleti, yurttaşların güvenlik ve istikrarını bozmak, onları göçertmekle ve kamu hizmeti binalarına saldırmakla kalmayarak halkımıza saldırmak için terör unsurlarını yayıyor.”

Büyük katliamın planıydı

Cizîrê Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Eğitim ve Öğretim Komitesi de patlamanın yaşandığı yerde bir basın açıklaması düzenledi. Kanlı bir saldırının planlandığı vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi: “Araç, çalışanların toplandığı saatte patlatıldı. Bilindiği üzere yüzlerce çalışanı var ve onların toplanma saatinde büyük bir katliam yapılmak istendi. Yıllardır işgalci Türk devleti bu katliamlarla ve planlı soykırımla bizleri korkutmayı, irademizi kırmayı ve bizi teslim almayı amaçlıyor. Eğitim ve Öğretim Komitesi’nin hedef haline getirilmesi yarınımıza ve çocuklarımıza yönelik saldırıdır. Hiçbir güç irademizi kıramaz ve geleceğimizi karartamaz. Bir kez daha dost ve düşmanımıza kendimizin ve çocuklarımızın eğitimini güçlendirerek onlara en güçlü cevabı vereceğimizi söylüyoruz.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.