6 asker öldürüldü

  • Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 17 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 25 kez savaş uçakları ve onlarca kez de tanklarla bombalamasına rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 6 Türk askerini öldürdü, 3’ünü de yaraladı; 1 saldırı helikopteri ve 1 dronu darbeledi. 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi: 

Zap Bölgesi

*  Çemço Direniş Alanı’nda 15 Ağustos'ta hareket halindeki Türk askerleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde denetim altına alındı. Gerilla, saat 08.20’de iki koldan ağır silahlarla vurdu ve en az 3'ünü öldürdü. Alan üzerinde uçurulan dronlar da müdahale edilince uzaklaşmak zorunda kaldı.

Metîna Bölgesi

*  Girê Amediyê Direniş Alanı’nı 14 Ağustos 20.00 ve 21.00 saatleri arasında bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde vuruldu;1 saldırı helikopteri darbelendi.

*  Girê Koordîne alanındaki Türk askerleri, 15 Ağustos saat 10.00’da ağır silahlarla vurularak darbelendi.

*  Girê Amediyê Direniş Alanı üzerinde 15 Ağustos saat 13.00’te uçurulan 1 dron, vurularak darbelendi. Aynı saatlerde YJA Star gerillaları, bu dronu kullanan askeri de suikast taktiğiyle öldürdü. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 15 Ağustos saat 16.00’da ağır silahlarla vurularak darbelendi.

*  Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Girê Şehîd Gelhat ve Girê Şehîd Pîrdoğan savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 16 Ağustos saat 05.30’da eş zamanlı olarak ağır silahlarla vurularak darbelendi.

Bombardımanlar

* Türk ordusu, 15 Ağustos’ta Şikefta Birîndara ve Karker Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 17 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı. 

* Türk ordusu, 15 Ağustos’ta Garê’deki Gundê Gûzê, Deşta Kafya ve Gundê Geverkê alanları, Metîna’daki Gundê Dergelê ve Gundê Beşîlî arazileri ile Xakurkê’deki Sinînê ve Şekîf alanlarını, 16 kez savaş uçaklarıyla bombaladı.

* Girê Bahar ve Sîda Direniş Alanları, 9 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Şikefta Birîndara Direniş Alanı, tanklarla onlarca kez bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.