6 asker öldürüldü

Gerilla

Gerilla

  • Türk ordusu, Direniş Alanları’nı 8 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 23 kez saldırı helikopterleri, 26 kez savaş uçakları ve onlarca kez de obüs ve ağır silahlarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 6 Türk askerini öldürdü. 

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, devam eden savaşla ilgili şu bilgiler verildi:

Zap Bölgesi

*  Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine havadan güçlerini indirip yerleşemeyen Türk ordusu, zırhlı araçlarla karadan ilerlemeye çalışıyor. Gerillanın devrimci operasyonlarla darbe vurduğu Türk askerleri, 24 Ağustos günü yine karadan ilerlemeye çalıştı. Suikast taktiğiyle müdahale edilerek 2'si öldürüldü. İlerleyemeyen Türk askerleri, bu sefer zırhlı araç ve kepçelerle yol açıp direniş mevzilerine ulaşmaya çalıştı. Aynı gün bu kepçeler ve çevresindeki askerlere de eylem düzenlendi. Birinci eylem kolu, ağır silahlarla kepçeleri hedef aldı, 1 kepçe ağır darbelendi. Diğer kepçeler ise bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı. İkinci eylem kolu ise suikast taktiğiyle vurarak 1 askeri öldürdü. 

*  Çemço Direniş Alanı’nda 24 Ağustos saat 12.40’ta harekete geçmek isteyen Türk askerleri ağır silahlarla vurularak darbelendi. 

*  Çemço Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresinde 25 Ağustos saat 08.00’de konumlanmaya çalışan Türk askerleri, ağır silahlarla vurularak darbelenince geri çekilmek zorunda kaldı.

*  Karker Direniş Alanı’nda direnişi kıramayan ve ilerleyemeyen işgalci Türk ordusu, burada da zırhlı araç ve kepçeler kullanıyor. Bunun için direniş mevzilerini ve tünellerini yıkmaya çalışarak sonuç almaya çalışıyor. Karker Direniş Alanı’nda 25 Ağustos saat 08.20’de harekete geçen bir grup Türk askeri, ağır silahlarla vuruldu; en az 2'si öldürüldü. 

Metîna Bölgesi

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde 23 Ağustos saat 21.50’de suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. 

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’nda 24 Ağustos saat 09.50’de konumlanmaya çalışan Türk askerleri, ferdi silahlarla vurularak darbelendi. Bu eylemden sonra konumlanamayan Türk askerleri, araziye dağılmak zorunda kaldı.

*  Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerinin çevresine 24 Ağustos saat 15.20’de mobese kamerası yerleştirip ilerlemek isteyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vurularak darbelenince bir kademe geri çekilmek zorunda kaldı.

Bombardımanlar

*  Türk ordusu, 24 Ağustos’ta Şikefta Birîndara, Werxelê ve Girê Amediyê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini, 8 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombaladı.

*  Türk ordusu, 22, 23 ve 24 Ağustos’ta Girê Cûdî, Girê Amediyê ve Kurêjahro'yu, 23 kez saldırı helikopterleriyle bombaladı.

* Türk ordusu, 24 ve 25 Ağustos’ta Xakurkê’nin Girê Şehîd Hakî alanı ile Metîna’nın Girê Çarçel alanını, savaş uçaklarıyla 3 kez bombaladı. 

* Girê Bihar, Girê Cûdî, Şehîd Adil ve Çemço, 24 Ağustos’ta 20 kez savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Girê Hakkarî, Girê Amediyê, Çemço ve Sîda, obüs ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.