6 köylü gözaltında tutuluyor

  • Kocaköy ilçesinin Hewrê Mahallesi’ne düzenlenen baskınla gözaltına alınan 8 kişiden ikisi serbest bırakıldı, 6 kişinin ise gözaltı süresi uzatıldı. 

 

Amed’in Kocaköy ilçesine bağlı Hewrê (Yazı) Mahallesi’ne 26 Ağustos’ta askerler tarafından evlere baskın düzenlendi. Operasyonda Saliha Narin, Fatma Narin, Ubeydullah Narin, Veysi Narin, M.S.D ile isimleri öğrenilemeyen üç kişi “örgüte yardım etme” ve “örgüt adına eylem ve faaliyette bulunma” iddiasıyla gözaltına alındı. İşkenceyle gözaltına alınan 8 kişi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne getirildi. Daha önce beyin ameliyatı geçiren Veysi Narin'in baskın sırasında bu durumunu belirtip “Kafama vurmayın yeni ameliyat oldum” demesine rağmen askerlerin birçok kez kafasına darbe vurduğu kaydedildi. 

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nde ifadeleri alınan Ubeydullah Narin ve Saliha Narin serbest bırakılırken, Fatma Narin, Veysi Narin, M.S.D ve ismi öğrenilemeyen üç kişi hakkında ise dört günlük ek gözaltı süresi verildiği belirtildi.  

Gözaltına alınanların avukatları ise korona testi pozitif çıkan Fatma Narin ve M.S.D’nin diğer gözaltına alınanlarla temaslı olmasına rağmen gözaltı süresinin uzatıldığını açıklamıştı. Avukatlar, M.S.D.’ye herhangi bir gıda ve vitamin takviyesi yapılmadığı gibi, pozitif hastaların kullandığı ilaçların verilmediğini açıklamış ve gözaltının sonlandırmasını talep etmişti.  AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.