600 bin TL’ye onarmadılar 1 milyon 879 bine mal oldu

  • Harran Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu binası, tadilatına 600 bin TL harcamamak için eğitim-öğretime açılmadan İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Emniyet, binanın tadilatı için 1 milyon 879 bin TL’ye ihale açtı.

Urfa’nın Ceylanpınar ilçesinde 2009’da temeli atılan ve 27 Mayıs 2015’te açılışı yapılan Harran Üniversitesi Ceylanpınar Tarım Meslek Yüksek Okulu, eğitim-öğretime açılmadan 6 yıl sonra Ceylanpınar İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Harran Üniversitesi yönetimi Ceylanpınar Tarım MYO’nu, “Eğitim-öğretime uygun olmadığı” ve yenilenmesi için 600 bin TL maliyete ihtiyaç olduğu gerekçesiyle Urfa merkezde bulunan Osmanbey Kampüsü’ne taşıdı. Ceylanpınar’da bulunan bina ise İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Harran Üniversitesi yönetiminin 600 bin TL harcamayı çok bulduğu için Emniyet’e tahsis edilen bina, tadilat için 1 milyon 879 bin TL bedelle ihale edildi. 

Üniversite binası kent merkezine taşınınca atıl kalan belediyenin yaptığı 200 kişilik kız öğrenci yurdu da kullanılmadan Ceylanpınar Belediyesi’ne tahsis edildi. Önceki belediye binası ise Meclis kararıyla Ceylanpınar Adliye Sarayı’nın yetersiz olduğu gerekçesiyle kiraya verildi. URFA

 

150 bine mal olan peyzaj 921 bine ihale edildi

Diyarbakır kayyumu Vali Münir Karaloğlu, 150 bin liraya mal olabilecek Keçi Burcu çevresi peyzaj ve aydınlatma ihalesini 921 bin liraya yaptırdı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Keçi Burcu girişinin çevre düzenlemesi ve ışıklandırılması için bu yılın başında "Keçi Burcu Giriş Peyzaj Düzenleme Yapım İşi" ihalesi düzenledi. 7 firmanın teklif verdiği ihaleyi, "uygun fiyat veren" Mütes Elektrik, İnşaat, Mühendislik, Madencilik, Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kazandı. Şirket, 921 bin liraya aldığı ihale kapsamında, Keçi Burcu güneyindeki eski Mardin Kapı Karakolu olan alanı yeşillendirip, ışıklandırma ve ahşap oturma yerleri yaptı.

Mühendisler, söz konusu Keçi Burcu girişi alanının yeşillendirilmesi ve ışıklandırması için en fazla 150 bin liranın harcanabileceğini, verilen rakamın çok yüksek olduğunu belirterek, "Daha önce de kamuya ait olan ve Keçi Burcu'nun 2-3 katı büyüklüğündeki alanların aynı şekilde aydınlatılıp yeşillendirme çalışmalarında bile bu kadar para harcanmadı" dedi.  YILMAZ KAYA - AMED

 

Devleti dolandıran MHP’li: ‘İstediğin kadar al’ dediler

Paravan şirketler üstünden sigortalı gösterdikleri kişilere nakdi ücret desteği verilmesini sağlayarak 'nitelikli dolandırcılık' yapmaktan tutuklanan şebeke üyelerinden MHP’nin 27. dönem Van Milletvekilli adayı Şahin Yağar, kendisini “Devlet büyüklerim bana ‘istediğin kadar alabilirsin’ dediler. Ben de aldım” sözleriyle savundu. 

Van'ın Erciş ilçesinde, salgın sürecinde geliri düşen çalışanların mağdur olmaması için verilen nakdi ücret desteğinin hak sahipleri yerine, anlaşmalı oldukları paravan şirketler üzerinden sigortalı gösterdikleri kişilere ödenmesini sağlayan şebekeye yönelik 15 Haziran’da 4 ilde yapılan operasyonda 31 kişi gözaltına alındı. Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında “nitelikli dolandırıcılık” suçlaması yöneltilen kişilerden 14’ü tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklananlar arasında MHP’nin 27. dönem Van milletvekili adayı olan Şahin Yağar, eşi Çiğdem Yağar ve birçok yakını yer aldı.

Savcılık sorgularının ardından 18 Haziran’da mahkemeye çıkarılan Yağar, yaptığı işin yasal olduğunu savunup şunları söyledi: “Ben bunu devlet büyüklerime sordum. Devlet büyüklerim de bana ‘istediğin kadar alabilirsin’ dediler. Ancak şimdi bunun yasal olmadığını söylüyorlar.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.