65 yaşında ilk sergi heyecanı

Kültür/Sanat Haberleri —

Ali Dayı (Ali Ülger)

Ali Dayı (Ali Ülger)

  • Kurdistanlılar arasında “Ali Dayı” olarak bilinen ressam Ali Ülger' son üç yılda yaptığı çalışmaları Kulturladen St Georg’da sergiliyor. Ülger’in yaklaşık 50 tablosunun yer aldığı “Yaşamdan İzler” adlı sergi 10 Şubat’a kadar gezilebilir.

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Hamburg’daki Kürt kurumları bünyesinde yıllardır verdiği demokrasi mücadelesiyle de tanınan Ali Ülger’in 65 yaşında açtığı ilk kişisel sergisini açtı.

Sergi mekanı Kulturladen’de buluştuğumuz Ali Ülger resim yapmanın kendisini özgür kıldığını belirterek, “Sanata olan ilgim gençliğimden beri var. Resimle ilgili herhangi bir okul okumamış olsam da resim yapmayı çok seviyorum. Resim yaparken aynı zamanda halkımın sevinçlerini ve acılarını da dile getiriyorum. Ben 65 yaşındayım. Nasıl ki öğrenmenin yaşı yoksa sanatla ilgilenmenin de yaşı yoktur. Burada sergilediğim resimler son üç yılımın emeği” dedi.

Resim yapmak özgürleştiriyor

“Konularımı ve ilhamımı daha çok doğadan ve halkımın yürütmüş olduğu mücadeleden alıyorum” diyen Ali Ülger resimle olan ilişkisini, “Resim yaparak bu mücadeleye katkı sunmak gibi bir amacım var. Resim yapmak acılarımı azaltırken, ruhumu da özgürleştiriyor. Bir şeyler yapmak beni mutlu ediyor” diyerek özetliyor. Ülger, resim yaparak hayallerini ifade etmenin yanı sıra doğaya, insana ve hayvanlara olan sevgisini de dile getirdiğini söylüyor.

Sırada şiirleri var

Ülger, şu anda da çocuklarının katillerini yargı önüne çıkarmak için adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar’ın bir portresi üzerine çalıştığını belirtip “Ömrüm el verdiği sürece resim yapmak istiyorum” diyor. Resmin yanında şiirle de ilgilenen Ali Ülger, 1980 yılından bugüne dek yazdığı şiirlerini de kitaplaştırmak istiyor.

Ali Dayı’nın 15 Ocak’ta açılan sergisi 10 Şubat’a kadar Pazartesi, Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri 10.00 ile 20.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.