7 helikopter oldu

  •  Girê Amediyê Direniş Alanı’nın Şehîd Gelhat savaş mevzileri çevresine indirme yapmak isteyen Skorsky tipi helikopter düşürüldü. Böylece dört ayda düşürülen helikopter sayısı 7'ye yükseldi. Darbelenen helikopter sayısı ise 65'e ulaştı.

Türk ordusu Direniş Alanları’nı; 22 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 18 kez saldırı helikopterleri ve onlarca kez de toplarla bombadı; Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine fosfor bombası attı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 1 Skorsky tipi helikopteri düşürdü, 1 dron ve 3 mobese kamera sistemini imha etti. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, bütün zorlu koşullara rağmen Kürt halkının varlığını ve özgürlüğünü koruma uğruna tarihte eşi görülmemiş bir direniş sergilendiği belirtildu. Direnişi kıramayan Türk ordusunun, her geçen gün tüm insanlık değerlerini ayaklar altına alarak en vahşi yöntemlerle saldırmaya, pervasızca yasaklı kimyasal silahlarla kullanmaya ve savaş suçu işlemeye devam ettiği kaydedilen açıklamada, şunları belirtildi: "14 Nisan’dan beri binleri aşan sayıda her gün yasaklı kimyasal silahlar, termobarik bombalar, taktik nükleer bombalar ve fosfor bombaları kullandı. Uluslararası hegemonik güçler çıkarları gereği buna sessiz kalıyor, kamuoyundan ve ilgili kurumlardan yeterince tepki gelişmiyor. Belgeleyip kanıtlayarak tüm kamuoyunun bilgisine sunduğumuz Türk ordusunun savaş suçları gün gibi ortadadır. Vicdanı ve sorumluluğu olan herkesin şimdiden gerekli tepkiyi göstermesi gerektiğine inanıyoruz." 

BİM, devam eden savaşla ilgili şu bilgileri paylaştı:

Xakurkê Bölgesi

* Xakurkê’nin Şêxzade bölgesine yerleştirdikleri 2 mobesse kamera sistemi, 20 Ağustos saat 06.15’te vurularak imha edildi. Eylemin ardından alan üzerinde uçurulan dronlara da müdahale eden gerilla, vuruşları sonrasında alandan uzaklaşmasını sağladı. 

Metîna Bölgesi

* Türk askerleri, KDP güçlerinin yerleştiği Girê Çarçel’den gerillanın bulunduğu Girê Hakkarî Direniş Alanı’nın Şehîd Piling savaş mevzilerine doğru 18 Ağustos’ta ilerledi. KDP güçlerinin olduğu taraftan gelerek alana yerleşmek isteyen bu askerlere, Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde müdahale edildi. Eylemin ardından Türk ordusu, bu alanı savaş uçaklarıyla bombaladı. Darbe alan Türk askerleri, Şehîd Piling alanından geri çekildi.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’nda 19 Ağustos saat 21.35’te  helikopter hareketliliği yaşandı. Şehîd Gelhat savaş mevzileri çevresine asker isteyen Skorsky helikopteri, hareketli gerilla timlerince yakın mesafeden vurularak ağır darbelendi. İndirme yapamadan Bakurê Kurdistan sınırına doğru gitmeye çalışan Skorsky helikopterinin Çelê ilçesine bağlı Girê karakolu yakınında düştüğü ve saatlerce yanarak tümden imha olduğu tespit edildi. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerine doğru 20 Ağustos saat 11.20’de ilerlemek isteyen Türk askerleri, sabotaj taktiğiyle vurularak darbelendi. 

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri çevresindeki Türk askerleri, 20 Ağustos saat 13.00’te suikast taktiğiyle vuruldu ve 1'i öldürüldü. Eylemin ardından Direniş Alanı üzerinde uçurulan 1 dron, YJA Star gerillaları tarafından imha edildi.

* Türk askerlerinin, 20 Ağustos saat 19.00’da Girê Cûdî Direniş Alanı’na yerleştirdikleri 1 mobese kamera sistemi imha edildi. 

* Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 20 Ağustos saat 21.30’da vurularak darbelendi.

* Girê Amediyê Direniş Alanı’ndaki Türk askerleri, 21 Ağustos saat 06.00’da ferdi silah ve el bombalarıyla vurularak darbelendi.

Bombardıman sürüyor

* Türk ordusu, 19 Ağustos’ta Şikefta Birîndara Direniş Alanı’nınŞehîd Seyîdxan savaş mevzilerini taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla 4 kez bombaladı.

* Şikefta Birîndara Direniş Alanı’ndaki savaş mevzileri, 20 Ağustos’ta dronlara bağlanan taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla 10 kez bombalandı. Aynı zamanda savaş mevzilerine 3 kez de fosfor bombası atıldı. 

* Karker ve Girê Amediyê Direniş Alanları’ndaki savaş mevzileri 5 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlarla bombalandı.

* Girê Amediyê, Saca ve Kurojahro Direniş Alanları, 18 kez saldırı helikopterleriyle bombalandı.

* Şikefta Birîndara Direniş Alanı, tank ve ağır silahlarla onlarca kez bombalandı.   BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.