7 Ocak’ta Paris’te sesimizi, irademizi birleştirelim

Yurt Dışı Haberleri —

Paris katliamı protestoları

Paris katliamı protestoları

  • Fransa devletine, “10 yıllık utanca son verin, katliamların arkasındaki sır perdelerini kaldırın” diye seslenen TJK-E, herkesi Paris’e çağırdı: “ Birlikte sesimizi, irademizi birleştirerek, adalet ısrarımızı tek yürekte haykıralım.”
  • KCDK-E ise “Paris katliamlarını protesto etmek ve şehitlerimize sahip çıkmak için halkımızı Avrupa’nın dört bir yanından seferber olmaya, 7 Ocak günü on binlerle alanları doldurmaya çağırıyoruz” dedi. 

Avrupa’nın dört bir yanından Kurdistanlılar ve dostları, 9 Ocak ve 23 Aralık’ta katledilen 6 şehidi için 7 Ocak’ta Paris’te buluşuyor. TJK-E ve KCDK-E, Paris katliamlarını protesto etmek ve adalet talebini haykırmak için herkesi Paris’e çağırdı. 

Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) öncülüğünde yapılacak merkezi yürüyüş ve mitinge Fransa başta olmak üzere Almanya, Belçika, Danimarka, İngiltere, İsviçre gibi birçok ülkeden Kurdistanlılar ve dostları katılacak. TJK-E, “Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’in katledilişinin 10. yılında, Paris’te alçakça bir saldırı sonucunda arkadaşlarımız Evîn Goyî, Mîr Perwer ve Abdurrahman Kızıl katledilmiştir” diyerek, ekledi: “Hepimiz biliyoruz ki Fransa devleti ilk katliamın failleri ve arkasındaki güçlerin adalet karşısında bağımsız ve şeffaf yargılanmasının önünü açmadığı için 2. katliama da kapılarını açmıştır.”

Kabusları oldu

Bu saldırıların Kürt Kadın Hareketi’nin örgütlü gücünü parçalamak, Kürt halkının kararlı mücadelesi ve Kürt Özgürlük Hareketi’ni bitirmek amaçlı olduğunun altını çizen TJK-E, “Nagihan Akarsel, Hevrîn Xelef, Arîn Mîrkan, Deniz Poyraz, Sêvêlerin, Sakine hevaller ve adını sayarak bitiremeyeceğimiz yoldaşlarımızın mücadeleleri Önder Apo'nun felsefesi ışığında 'Jin Jiyan Azadî’ çığlığıyla  evrenselleşerek faşist güçlerin kabusu olmuştur” dedi. 

Adalet ısrarımızı haykıralım

“Daha da büyüyen örgütlü gücümüzle yaşanılan tüm katliamların hesabını sormaya devam edeceğiz” diyen TJK-E, “Her yıl olduğu gibi bu yıl da kadınlarımız başta olmak üzere tüm kitlemizi ve dostlarımızı Paris'te yapılacak yürüyüşe çağırıyoruz” diyerek şu mesajı verdi: “Fransa devletine, 10 yıllık utanca son vermeleri için katliamın arkasındaki sır perdelerinin kaldırılmasındaki sorumluluklarını hatırlatacağız. Birlikte sesimizi, irademizi birleştirerek adalet ısrarımızı tek yürekte haykıralım.”

Aydınlatmadığı için yaşandı

Avrupa Kurdistanlı Demokratik Toplumlar Kongresi (KCDK-E) ise “9 Ocak 2013 ve 23 Aralık 2022 katliamları açığa çıkarılmadıkça ve hesabı verilmedikçe Fransa devleti üzerindeki bu sorumluluktan kurtulamayacaktır. Fransa devleti, Fransa yargısı 10 yıl arayla gerçekleşen bu iki katliamı aydınlatmak zorundadır ve Türk devleti uluslararası mahkemelerde yargılanmalıdır” dedi. 

Cinayetleri aydınlatın

9 Ocak Katliamı’nın net bir şekilde MİT ve Ankara’yı gösterdiğini, aradan geçen 10 yıla rağmen aydınlatılmadığının altını çizen KCDK-E, “Fransa, kendi topraklarında işlenen bu cinayeti aydınlatmadığı için, faşist Türk devleti 23 Aralık 2022 tarihinde yeni bir cinayet tezgahlayarak ikinci Paris Katliam’ını gerçekleştirdi” dedi. 

Fransa’dan beklenen adımlar

“9 Ocak 2013 ve 23 Aralık 2022 katliamları açığa çıkarılmadıkça ve hesabı verilmedikçe Fransa devleti üzerindeki bu sorumluluktan kurtulamayacaktır” diyen KCDK-E, Kürt halkının beklenti ve taleplerini şöyle sıraladı: “Uluslararası bir hukuk skandalı olan bu her iki katliamın bir an önce aydınlatılması, suçluların uluslararası mahkemelerde yargılanması, Fransa hükümetinin ailelerle derhal görüşerek kendi toprakları içinde gerçekleşen bu katliamlardan dolayı ailelerden ve Kürt halkından özür dilemesi gerekmektedir.”

On binlerle alanları dolduralım

“Diktatör Erdoğan rejiminin gerçekleştirdiği bu katliamların yargısız ve cezasız kalmasına izin vermeyeceğiz” diyen KCDK-E de herkesi Paris eylemine katılmaya çağırdı: “Paris katliamlarını protesto etmek ve şehitlerimize sahip çıkmak için halkımızı Avrupa’nın dört bir yanından seferber olmaya, 7 Ocak günü on binlerle alanları doldurmaya çağırıyoruz.”

Avrupa’nın dört bir yanından

İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadınlar Birliği (YJK-S) de 7 Ocak’ta TJK-E öncülüğünde yapılacak eyleme katılım çağrısında bulunarak 6 Ocak Cuma (bugün) akşamından itibaren yola çıkacak araçlarla ilgili detayları paylaştı. Almanya başta olmak üzere birçok ülkeden Kurdistanlılar ve dostları araçlar ve Kürt kurumları tarafından tutulan otobüslerle bugünden itibaren Paris’e doğru yola çıkmaya başlayacak. 

Kitle, yürüyüş için saat 10.00’dan itibaren Gare du Nord Paris’te toplanmaya başlayacak. HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.