70 meslek grubunda çalışan açığı

Dünya Haberleri —

Almanya'da işgücü açığının 1 milyon 200 bine ulaştığı belirtildi. / foto: AFP

Almanya'da işgücü açığının 1 milyon 200 bine ulaştığı belirtildi. / foto: AFP

  • Almanya Federal İstihdam Dairesi, ülkede 70 meslek grubunda nitelikli çalışan bulma konusunda sorun yaşandığını ve işgücü açığının 1 milyon 200 bine ulaştığını açıkladı.

 

Özellikle sosyal pedagog ve yaşlı bakım çalışanı açığının bulunduğu Almanya’da Federal İstihdam Dairesi’nin yaptığı açıklamada işgücü açığının 1 milyon 200 bine ulaştığı, bunun üçte ikisinin nitelikli işgücünün oluşturduğu belirtildi.

Ülkede yaklaşık 70 meslek grubunda nitelikli çalışan bulma sorunu yaşanıyor. 18 bin 300 sosyal pedagoga, 17 bin 900 yaşlı bakım personeline, 16 bin 700 ile hasta bakıcıya acil ihtiyaç duyuluyor.

İş gücü tükeniyor

Federal İstihdam Dairesi Başkanı Detlef Scheele, geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, bu ihtiyacı karşılamak için 400 bin göçmene ihtiyaç duyulduğunu belirtmişti. Hükümete çağrı yapan Scheele, bazı mesleklerde bu yıl potansiyel iş gücünün 150 bin azaldığını belirtmiş ve "Almanya'nın iş gücü tükeniyor" uyarısını yapmıştı.

Almanya’nın konumu için tehlike

Öte yandan Orta Ölçekli İşletmeler Birliği de (BVMW) nitelikli işgücü açığını gidermek için yurt dışından daha fazla nitelikli işgücü göçü gerektiğini kaydetti BVMW Başkanı Markus Jerger, birçok firmanın nitelikli işgücü açığı nedeniyle siparişleri reddettiğini, uzun vadede bazı firmanaların kapanabileceğini, bu durumun Almanya'nın konumunu tehlikeye soktuğunu ifade etti.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.