8 Mart için ev hapsini bitirdi

  • Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde, bir aydır tutulduğu ev hapsini reddederek sonlandırdı. 

 

Birleşik Mücadele Güçleri (BMG), 4 Şubat’ta kuruluş deklarasyonunu ilan etmek için Kadıköy’de açıklama yapmak istemişti. Polis saldırısı sonrası Devrimci Parti Genel Başkan Yardımcısı Burcugül Çubuk da gözaltına alınıp ev hapsi cezası verilmişti. 8 Şubat’tan bu yana ev hapsinde olan Çubuk, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolaysıyla yapılacak eylem ve etkinliklere katılmak için ev hapsini kendi iradesiyle sonlandırdı. 

Sosyal medya hesabında ev hapsini sonlandırdığını duyuran Çubuk, şunları söyledi: “8 Şubat’tan beri ev hapsindeyim. En son dün büyük kadın buluşmasına katılan Yıldız İdil Şen ve Güneş Çetin ev hapsi cezası aldılar. Bu ev hapisleri biz kadınları tekrar evlere gönderen patriyarkal kölelik zincirine bir halka olarak eklenen bir tutsaklık zinciri. Ben bugün ev hapsinde değilim ve feminist isyandayım diyorum. Ve ev hapsini kendi irademle sonlandırıyorum. Bütün kadınlara sevgilerimi yolluyorum. Patriyarkal kapitalizmin ait olduğu yere göndereceğiz. Biz kazanacağız.”   İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.