80 yaşlarına varan anneler silahlı mı?

  • Batman Barış Anneleri Meclisi, MEBYA-DER’e yönelik operasyonda gözaltına alınan dernek yöneticileri Meryem Soylu (79) ve Hatun Aslan’ın (71) tutuklanmasına ilişkin açıklama yaptı.

 Barış Anneleri Meclisi üyesi Sultan Azboy, annelerin tutuklanmasının, devletin gözaltı ve tutuklamalarda geldiği aşamayı gözler önüne serdiğini söyledi. Tutuklanan annelerinin tek suçlarının barış talebinde ısrar etmeleri olduğunu kaydeden Azboy, “Annelerin ellinde silah mı vardı? İnsanlar ölmesin istiyorlardı. Kimse hukuksuz yere tutuklanmasın istiyorlardı, ancak onları tutukladılar. Kınıyoruz” dedi.

Barış Anneleri olarak kendilerine dönük saldırılara karşın mücadeleyi büyüteceklerini belirten Azboy, “Tutsaklara sözümüzdür. Onların dışarıda bıraktığı mücadeleyi yürüteceğiz. Onlar içeride biz ise dışarıda yaşanan hukuksuzluklara karşı direneceğiz. Bu böyle bilinsin” diye konuştu.

İstanbul’da da Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER), Aksaray'daki şube binalarında açıklama yaptı. ANYAKAY-DER Eşbaşkanı Sultan Karasu, MEBYA-DER'in kapısı kırılarak içeride arama yapıldığını hatırlatarak, şunları söyledi: "Yapılan aramada kuruma ait bilgisayar, karar defteri, üyelik defteri, aile başvuru formları, cenazelerinin teslimi işlemlerine dair resmi evraklara ve vekâletnamelere el konulmuştur. Gözaltına alınanlardan 3 kişinin ifadesi alınmış, ifade işlemleri sırasında MEBYA-DER üyesi olmaları, evlerinde bulunan Yeni Yaşam Gazetesi, Jineoloji Dergileri ve üyesi oldukları derneğe ait aidat makbuzları 'suç unsuru' olarak görülmüştür. Gözaltına alınanların çoğu 60, 70 ve 80 yaşlarında olup kronik rahatsızlığı bulunan kişilerdir."

Karasu, iktidara ve bu hukuksuzluğa ortak olan yargı makamlarına, tüm dernek yönetici ve üyelerinin derhal serbest bırakılarak, bu hukuksuzluğa son verilmesini istedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.