97 yaşındaki Rewşen Ana oğlunun mezarını istiyor

Rewşen Karaviş

Rewşen Karaviş

  • Oğlu Hiznî'ye duyduğu 35 yıllık özlemini odasına astığı fotoğrafıyla gidermeye çalışan 97 yaşındaki Rewşen Karaviş, cenazesi verilmeyen oğlunun bir mezarının olmasının istiyor. 

Şırnak’ın İdil ilçesine bağlı Zorova köyünde yaşayan 97 yaşındaki Rewşen Karaviş’in evinin duvarından hiç indirmediği 28 yıllık bir fotoğraf asılı. 28 yıldır gözünün önünde asılı olan bu fotoğraf, oğlu Hiznî Karaviş’e (Egît Mazlum) ait. Hiznî Karaviş’in 20 yaşına bastığında çektiği bu fotoğraf, sarıldığı oğluna dönüştü. 10 çocuğundan en gücüğü olan Hiznî, 1988'de gerillaya katılır, 1994'te şehit düşer.

Oğlunun PKK’ye katılmadan önce Hatay’a işçi olarak gittiğini ve bu fotoğrafı orada çektiğini, MA'dan Zeynep Durgut'a anlatan Rewşen Ana, şehadet haberini aldıktan sonra fotoğrafı çerçeveletip duvarına astığını ve ona duyduğu özlemi böyle gidermeye çalıştığını söyledi. Artık koltuk değnekleri ile ayakta durabilen Rewşen Ana'nın ölmeden önceki son istediği, oğlu Hiznî’nin ziyaret edebileceği bir mezarının olması.  Rewşen Ana, “O günden beri fotoğrafa bakıp ağlıyorum. Ben ölene kadar o fotoğraf orada asılı kalacak. 28 yıldır oğlumun cenazesini bekliyorum” dedi.  ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.