Açıklamaya polis ablukası

.

.

  • HPD Kadın Meclisi’nin "Kadınlar İçin Adalet" kampanyası kapsamında yapmak istediği açıklama engellenirken, polis ablukasını aşan vekiller, adliyeye girdi. 

HDP Kadın Meclisi, İstanbul Adliyesi önünde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarının uygulanması ve hak ihlallerine karşı, "Kadınlar İçin Adalet" kampanyası kapsamında basın açıklaması yapmak istedi. Açıklamaya, HDP milletvekillerinden Züleyha Gülüm, Dilşat Canbaz, Oya Ersoy, Hüda Kaya, Muazzez Orhan, Serpil Kemalbay ve Filiz Kerestecioğlu ile çok sayıda yurttaş katıldı. Adliye çevresine çok sayıda gözaltı aracı giriş yaparken bütün alan polis ablukası altına alındı. Polis, açıklama için bir araya gelenlere Kağıthane Kaymakamlığı'nın yasaklama kararını gösterdi ve alandan uzaklaştırmak istedi. Açıklama için gelenler ve çekim yapmak isteyen gazeteciler ise darp edilerek alandan uzaklaştırıldı.
Polisin, kitlenin kalabalık olduğunu öne sürmesi üzerine HDP'li Filiz Kerestecioğlu, "On kadına binlerce polisin gelmesi ne demek, bu kadar mı korkuyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Züleyha Gülüm ise abluka içerisinden seslenerek, açıklamanın engellenmesine tepki gösterdi.
Adliye önünde kalan ve alanı terk etmeyen HDP milletvekilleri polis ablukasını aşarak adliyeye girdi. 
Daha sonra HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, milletvekilleri Muazzez Orhan, Oya Ersoy, Serpil Kemalbay, Hüda Kaya Züleyha Gülüm, Filiz Kerestecioğlu ve Dilşat Canbaz Kaya, engellemelere karşı Şişli'de bulunan Cevahir Alışveriş Merkezi önünde açıklama yaptı. 
Çıplak aramadan cinayetlere kadar varan baskıları hatırlatan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, şunları söyledi: "Yargınız da, kolluğunuz da, oluşturduğunuz barikatlar da bu mücadeleyi vermemizden bizi alıkoyamayacak. Erkek egemen yargınızı biz kadınlar yargılayacağız. Karşınıza dikileceğiz, bizi yargılamak istediğiniz, adliye saraylarında kadınlar olarak sizin erkek egemen yargınızı biz yargılayacağız. Sizin bizi yargılamaya gücünüz yetmeyecek. Cezaevlerine kapattığınızda, sizin o dört duvarlarınız arasında ses yükseltmeye devam edeceğiz." 
Başaran, tutsak kadınları selamlayarak sözlerini sonlandırdı.

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.