Açlık grevi 126. gününde

❏

  • Türk cezaevlerinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ve hak ihlallerine karşı başlatılan açlık grevi 126. güne girdi.

Cezaevlerindeki süresiz-dönüşümlü açlık grevi eylemine dikkat çekmek amacıyla Amed Koşuyolu Parkı'nda dün oturma eylemi gerçekleştirildi. Eyleme Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il eşbaşkanları ve yöneticileri, Tevgera Jinên Azad (TJA), HDP Amed İl yöneticileri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ve Tutuklu Aileleri ile Yardımlaşma Derneği (TUAY-DER) temsilcilri katıldı. Polis ablukasına alınan grup engellemeye rağmen oturma eylemi yaptı. Zılgıtlar eşliğinde polis çemberi içinde eylemini sürdüren  kitle "Bijî berxwedana zindanan" sloganları eşliğinde alandan ayrıldı. 

İmralı tecridine karşı cezaevlerinde başlatılan açlık grevi eylemi 126 gündür devam ederken; Mexmûr’da başlatılan eylem 105, Yunanistan’da ise 88. güne girdi.

 Avukatlardan başvuru

Öte yandan Kürt Halk Önderi Öcalan’ın avukatları Raziye Öztürk, Nevroz Uysal, Mazlum Dinç ve İbrahim Bilmez, müvekkilleriyle görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na yeni başvuruda bulundu. Ailesi, avukatları ve vasisi, Öcalan’ın sağlık ve güvenlik koşullarıyla ilgili iddiaların yayıldığı 14 Mart’tan bu yana “Acil görüşme” talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı, Bursa İnfaz Hakimliği ve Adalet Bakanlığı’na 12, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi’ne (CPT) de 2 ayrı başvuruda bulundu.   AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.