Açlık grevindeki tutsaklara baskı

.

.

  • Açlık grevi eyleminin devam ettiği Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde oğlu Şahin Öncü ile yaptığı görüşmeyi aktaran Ahmet Öncü, “Esat Oktay dönemi gibi baskı altında tutuyorlar” dedi.

Trabzon Beşikdüzü T Tipi Kapalı Cezaevi’nde hak ihlallerine karşı tutsakların başlattığı 5’er günlük dönüşümlü açlık grevi eylemini dün yeni grup devraldı. 14 tutsak, açlık grevi eylemini sürdürürken, Ahmet Öncü cezaevindeki oğlu Şahin Öncü’yü ziyaret etti. Şahin Öncü, babası aracılığıyla cezaevinde yaşanan hak ihlallerini aktardı.
 
Gardiyan her şeymiş
 
Cezaevinde 12 Eylül uygulamalarının olduğunu savunan baba Öncü, “Esat Oktay dönemi gibi baskı altında tutuluyorlar. Kendilerine gönderilen hiçbir şeyi vermiyorlar. Kitaplarını, radyolarını, gazetelerini vermiyorlar. Sosyal aktivite yok. Çıplak arama yapıyorlar. Bu nedenle açlık grevindeler” dedi. Tutsaklara yönelik baskının sona ermesi ve taleplerinin karşılanmasını istediklerini belirten Öncü, “Götürdüğümüz eşyaları kendilerine vermiyorlar. Bir yönetici ile görüşmek istedik. Gardiyan ‘Savcı da benim. Müdür de benim. Her şey benim’ diye cevap veriyor” ifadelerini kullandı.
Tutsakların insan hakları savunucuları, hukukçuların cezaevinde inceleme yapması çağrısında bulunduğunu belirten baba Öncü, “HDP ve CHP’nin de bir heyet oluşturarak cezaevini ziyaret etmesi durumunda neler yaşandığını anlayacaklar. Tutuklular, araştırma yapılması durumunda yaşanan hak ihlallerinin tespit edilebileceğini söyledi” diye aktardı. TRABZON

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.