Adalet Nöbeti’ne saldırı

  • Adalet Nöbeti’ne saldıran polis, 6 kişiyi gözaltına aldı.

ERDOĞAN ALAYUMAT/İSTANBUL

Tutsak yakınlarının, hasta ve infazları yakılan tutsakların serbest bırakılması içi İstanbul’da başlattığı Adalet Nöbeti, 14. haftasında Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi önünde devam etti. Bu haftaki nöbete, Silivri 3 No’lu F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu olan Yakup Akman’ın annesi Fince Akman ile Afyon T Tipi Cezaevi’ne sürgün edilerek tek kişilik koğuşta tutulan Xemgin Karakaş’ın annesi Cemile Karakaş katıldı. 

Adliye binasını abluka altına alan polis, Kağıthane Kaymakamlığının yasak kararını gerekçe göstererek, eylemi engellemek istedi. Duruma tepki gösteren HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, her hafta aynı gerekçeyle ailelere işkence yapıldığını söyledi. Bu esnada polis, tutuklu yakınları Fince Akman ve Cemile Karakaş’a saldırdı. Darp edilen annelerden Akman ve Karakaş’ın ağzı polislerce kapatılarak, nefessiz bırakılmaya çalışıldı. Akman ve Karakaş, daha sonra polislerce yerlerde sürüklendi, darp edilerek gözaltına alındı. 

Gözaltı aracında işkenceye uğrayan aileler, “Bijî berxwedana zindanan” sloganı attı. Bu esnada gazetecilerin çekim yapması engellendi. Polisin eylemcilere yönelik saldırısında 6 kişi gözaltına alındı. 

Yaşananlara tepki gösteren HDP Milletvekili Musa Piroğlu, “Hasta tutsaklara özgürlük” yeleği giyerek, Galatasaray Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti. Daha sonra HDP İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz, Devrimci Parti ve Barış Anneleri İnsiyatifi üyelerinin de katıldığı yürüyüş devam ediyor.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.