‘Adalet yerini bulmadı’

Kadın Haberleri —

Mithat Topal

Mithat Topal

  • Mahkeme, sistematik şiddet gören ve ölümle tehdit edilen Şilan Topal davasında fail Mithat Topal ve Maksut Yıldız’ı, “kaçma şüphesi bulunmadığı" iddiasıyla serbest bıraktı.

İstanbul’un Şişli ilçesinde Şilan Topal'ı kaçıran ve kendisine sistematik şiddet uygulayan boşanma aşamasında olduğu fail Mithat Topal ve ona yardım eden Maksut Yıldız’ın “Birden fazla kişiyle birlikte, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçundan yargılandığı davanın 2’inci duruşması Gaziosmanpaşa 10. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Şilan Topal, babası, müşteki Abdulhamit Narman ve avukatları katıldı. Tutuklu failler Mithat Topal ve Maksut Yıldız ise bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi( SEGBİS) ile duruşmaya bağlandı. 

Tahliye kararı verildi

Duruşmada söz alan Şilan Topal, failin evli oldukları süre boyunca kendisine sistematik şiddet uyguladığını ve şiddet nedeniyle aldığı darp raporlarının mevcut olduğunu söyledi. 

Mahkeme, duruşma sonunda, faillerin kaçma şüphelerinin bulunmadığı gerekçesiyle tahliyelerine karar verdi. Fail Mithat Topal'ın Şilan’ı kaçırdığı esnada bindirdiği taksinin şoförü Mert H. hakkında suçu bildirmediği gerekçesiyle Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar veren mahkeme, duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

36 suçtan dosyası var

Duruşma sonrası konuşan Şilan her zaman ki gibi adaletin yerini bulmadığını söyleyedi. Şilan’ın babası Abdulhamit  Narman  ise failin 36 suçtan dosyası olmasına rağmen serbest bırakılmasına tepki gösterdi.

İSTANBUL  / JINNEWS

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.