Adı gibi kayyum: Servet Yenitürk

Servet Yenitürk

Servet Yenitürk

  • Vanspor Futbol Kulübü Başkanlığına kayyum olarak atanan Servet Yenitürk’ün, kulübü, kendi şirketine milyonlarca TL borçlandırdığı ortaya çıktı. Kulübün yeni yönetimi, hesaplarına haciz konulunca suç duyurusunda bulundu.  

Van Büyükşehir Belediyesi’ne kayyum atandıktan sonra belediyenin bünyesindeki Belediye Vanspor’un başkan ve yöneticileri de görevden alındı. Kayum Murat Zorluoğlu, 2016-2017 sezonu için Belediye Vanspor’un başına kayyum olarak Servet Yenitürk’ü atadı. Yenitürk, 2019’da belediyenin bünyesinden çıkan kulübün logosunu değiştirerek, kulübün ismini ise Vanspor Futbol Kulübü yaptı. Yenitürk, 15 Kasım 2021’e kadar kulüp başkanlığı yaptı. Kulüp başkanlığına yeni yönetimin seçilmesi ardından Yenitürk, alacakları için kulübün tüm hesaplarına haciz koydurttu. Kulüp yönetimi ise Yentürk, hakkında “Resmi belgede sahtecilik”, “Nitelikli dolandırıcılık” ve “Görevi kötüye kullanma” suçlamasıyla Van Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. 

 Kendi kendine protokol imzalamış

Servet Yenitürk’ün kulüp başkanı olduğu dönemde yasalara aykırı bir şekilde spor kulübünü kendi firması olan Hat İnşaat, Temizlik, Otomasyon Limited Şirketi’ne 2 milyon TL borçlandırdığı belirlendi. Bu borçlandırma yapıldığında yönetim kurulunun kararının da alınmadığı, borçlandırmanın çok sonradan ortaya çıktığı belgelerde yer aldı. Suç duyurusu dilekçesinde, şunlar kaydedildi: “Şüpheli hileli hareketlerle, gerçek bir hukuki ilişki görüntüsü vermek amacıyla şirketi adına kızına verdiği vekaletname uyarınca, spor kulübünü kendi şirketi lehine borçlandırmış. Geçersiz bu borç ilişkisine dayalı olarak yine kendi şirketi lehine kulübün borçlu olarak yer aldığı sahte bir bono keşide etmiş ve bononun arkasındaki hukuki ilişkiyi gizleyerek ortada geçerli bir kambiyo ilişkisi varmış gibi mahkeme ve icra dairelerini aracı olarak kullanarak, kulübün hesaplarına haciz koydurmuştur.”  

Kendi kendine sponsorluk yapmış

 Servet Yenitürk’ün 30 Haziran 2021’de reklam sponsorluğu anlaşmasını da kendi şirketi ile yaptığı ortaya çıktı. Yenitürk’ün, aynı tarihlerde noterde şirketinin yetkilisi olarak kızını atadığı, atama sonrası şirket adına kızı, kulüp adına ise kendisinin olduğu 10 milyon TL’lik reklam sponsorluk anlaşması yaptığı belirlendi. Dilekçede, “Her ne kadar sponsor firma Hat İnşaat, Temizlik, Otomasyon Limited Şirketi görünse de esasen hem şirket, hem kulübün yani her iki tarafından da Servet Yenitürk olduğu anlaşılıyor. Bu sözleşme imzalandığında yönetim kurulu üyelerinin hiçbirinin bir imzası da bulunmamaktadır. Hatta bu durum yönetim kurulu ile paylaşılmamış, sürekli gizli tutulmuştur” denildi.  MA/VAN

 

Kayyum apartman yöneticisi gibi

Kayyum tarafından yönetilen Van Kanalizasyon ve Sular İdaresi (VASKİ), cadde ve sokaklarda yaptığı yer altı çalışmalarının faturasını esnafa kesti.

Kayyum tarafından yönetilen Van Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Van Kanalizasyon ve Sular İdaresi (VASKİ), geçen ay içinde Yüzbaşıoğlu Sokak’taki kaldırım ve parke taşı döşeme çalışmalarından ötürü zarar gören su borusunu yeniledi.  Çalışmalar kapsamında Yüzbaşıoğlu Sokak esnafı bir hafta ticaretini durdurmak zorunda kaldı. Bu yüzden mağduriyet yaşayan sokak esnafına asıl darbe VASKİ’den geldi. VASKİ, Van Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından yürütülen kaldırım ve parke taşı döşeme çalışmaları sırasında zarar gören su borusu hattının faturasını sokak esnafına kesti. Her esnafa bin 600 TL fatura çıkarıldı. 

Sokak esnafı, bu konudaki şikayetlerini sokaktaki çalışmaları inceleyen Van kayyumu Vali M.Emin Bilmez’e iletti. Bilmez, “VASKİ’nin durumu iyi değil, yardımcı olun” diyerek mağdur esnaf yerine VASKİ’yi mağdur ilan etti. Sokak esnafından Orhan Yavuz, tepkisini şöyle ifade etti: “Biz burada esnafız. Burada kaldırım parke taşı çalışması yapıldı ama hizmet bedeli olarak bizden bin 600 TL para aldı. Belediye, yapması gereken bir hizmeti yaptı. Apartman yöneticisi gibi para toplamaya başladılar. Esnaf olarak mağdur edildik.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.