Ahmet Şık’a soruşturma

  • TİP Milletvekili Ahmet Şık hakkında, AKP ile ilgili sarf ettiği sözler nedeniyle soruşturma başlatıldı.

 

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Milletvekili Ahmet Şık hakkında katıldığı bir televizyon programındaki sözleriyle nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Bu katil ve kirli devletin yıkılıp yeni bir düzenin kurulması gerektiğini söyleyen Şık’ın soruşturmaya konu olan ifadeleri şöyle: “Şunu açıklıkla ifade edeyim mi, eğer AKP, bu iktidar bloku vatansever ve ben teröristsem, onlar gibi vatansever olmaktansa teröristlerin başımın üzerinde yeri var…. o iktidarı zayıflatacak her türlü politika, bu iktidarın köpek dişlerini kıracak, azı dişlerini çekecek her şey meşrudur.”

AKP: Meclis’te ne işi var

Açıklamalarının yanı sıra sokaktaki muhalefetiyle de bilinen Ahmet Şık, AKP ve MHP’nin hedefinde. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, ”Ahmet Şık’ın Meclis’te ne işi var” diyerek, soruşturma açılması ve dokunulmazlığının kaldırılıp vekilliğinin düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Bahçeli hakaret etti

MHP Genel Başkanı Bahçeli de dün Şık’ı hedef gösterdi. Konuşmasında Şık’a yönelik ”hain”, ”alçak”, ”soysuz”, ”suçlu”, ”aşağılık” hakaretlerinde bulunan Bahçeli, ”HDP’lilerin fütursuzluğundan cesaret alan bu suçlu bilmelidir ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti katil olsaydı, bugün bulunduğun yer TBMM değil mezarlık olurdu. Bunlara müsamaha gösteremeyiz, bu aşağılık tiplere tahammül edemeyiz” ifadelerini kullandı. 

HDP, Şık’ın yanında

Ahmet Şık’ın tehdit edilmesine tepki gösteren HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ise dünkü konuşmasında Bahçeli’ye yanıt verdi: ” Arkadaşımızı tehdit etti. Ahmet Şık halkın vekilidir, yalnız değildir. Yanındayız. Yine yargıya talimat üstüne talimat verdi. ‘Gözler Anayasa Mahkemesi’nde olacak’ dedi. Biz de diyoruz ki; hayır gözler; sizin ittifak halinde olduğunuz suç örgütlerinde olacaktır. Gözler sizin mafya çete düzeninizde olacaktır. Gözler birlikte işlediğiniz suçlarda olacaktır. Gözler sizin hırsızlık ve yolsuzluklarınızda olacaktır. Yaptıklarınızın hesabını halka vereceksiniz. Kaçamayacaksınız.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.