Ailesi Sumeye’nin kefaletini ödeyemiyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • Tahran Evin Mahkemesi, toplum aktivisti Sumeye Karger’in, 500 milyon İran Tomanı (yaklaşık 20.000 ABD Doları) kefaletle geçici olarak serbest bırakılmasına karar verdi. Ancak Kargar'ın  ailesi henüz ağır olan kefaleti ödeyemiyor. 

TAHRAN

İlamlı bir Kürt toplum aktivisti ve Tebriz Üniversitesi'nden felsefe mezunu olan Sumeye Karger, 16 Ekim 2020'de Tahran'daki evinde İslam Devrim Muhafızları İstihbarat Teşkilatı (IRGC) güçleri tarafından tutuklandı. Evini arayan istihbarat görevlileri bilgisayarı ve cep telefonu dahil kişisel eşyalarına el koydu.

Karger, Tahran'daki Evin Hapishanesi'nin 2A Koğuşunda dört aylık sorgulamanın ardından 2021 Şubat ayı başlarında Qarchak Hapishanesine transfer edildi.

Kargar'ın davasına aşina olan bir kaynak, daha önce Kürdistan İnsan Hakları Ağı’na (KHRN) şunları söylemişti: "Atanan avukat davayı inceleyip Karger ile görüşemedi ve kendisine yöneltilen suçlamalar hakkında hiçbir bilgi mevcut değil."

Karger aleyhine herhangi bir resmi suçlama yapılmamasına rağmen, Evin Mahkemesi’nde ailesine sözlü olarak “siber suçla” suçlandığı bildirildi.

Sivil aktivist, ağır gözaltı koşulları nedeniyle ağır kilo kaybı ve mide hastalıkları yaşadığı, ayrıca nadir görülen bir göz hastalığından dolayı ciddi görme bozukluğundan muzdarip olduğu belirtiliyor. Karger’in Fransa'da devam etmesi planlanan tıbbi tedavisi, gözaltına alındığı için durdurulduğu belirtiliyor. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.