Akar ve Soylu'dan yalana ikna mesaisi

.

.

  • Garê’de kendi personelini öldüren Türk hükümeti, kendi yalanlarına CHP ve İyi Parti ile diğerlerini ortak etmek için Savunma Bakanı Hulusi Akar ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya mesai yaptırdı.

 

Akar ve Soylu, bilgi vermek için dün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ziyaret etti. İki bakan daha sonra Meclis Genel Kurulu’nda bilgi verdi. Bakan Akar, şimdiye kadar ki açıklamalarını tekrarlayarak, saldırının 'dost ve müttefik' güçlerle koordineli yapıldığını, esirlerin tutulduğu kampta gaz da kullandıklarını ilk kez söyledi. Akar, işgal saldırılarının devam edeceğini ekledi.

Türk İçişleri Bakanı Soylu da içeride ne kadar başarılı saldırılar yapıldığını anlatarak, Garê hezimetinden timsah gözyaşlarıyla söz edip ardından tehditler savurmayı sürdürdü.

CHP: Sorumlu Erdoğan’dır

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Garê’da 13 Türk görevlisinin öldürülmesinden Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sorumlu olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, partisin Grup Toplantısı’nda bu konu üzerinde durdu. 13 kişinin 5-6 yıldır esir olduğunu, CHP’nin bu konudaki çabalarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, her soru önergesine "Terör örgütleriyle mücadeleye yönelik keşif, gözetleme ve operasyonel faaliyetler azim ve kararlılıkla devam etmektedir arz ederim" şeklinde yanıt verildiğini söyledi.

Ölümle ilgili açıklamalardaki çelişkilere ve işin Malatya Valisi’ne bırakılmasına işaret eden Kılıçdaroğlu, özetle şunları ifade etti:

"Erdoğan 'bir müjde vereceğim' dedi ama bu kardeşlerimizi tamamı şehit oldu. Erdoğan sanki bu olaylar hiç olmamış gibi bir yaylaya kahvaltıya gidiyor. Rize ile Trabzon arasında her 15 metreye bir polis dikiyorlar. Umrunda bile değil. Sonra Rize kongresi. Allah aşkına oturun internetten o kongreyi izleyin. O gülüşmeler, o fıkralar, o kahkahalar. 13 kişi hayatını kaybetti.  Güle oynaya kongre yapıyorlar bir de şehit annesini telefonla bağlatıyorlar. O da ayrı bir dram. Erdoğan'ın keyfi yerinde, anne ağlamaklı. Bir şehit annesini propaganda malzemesi olarak kullanıyor. Bir annenin matemini yaşamasına dahi izin vermiyor.

Göndersene çocuklarını askere

Bir de 'Oğlunuz şehit oldu, siz bu şerefi yaşadınız' diyor. Lafa bak, o şeref en çok sana yakışıyor. Göndersene çocuklarını askere. Niye bedelli askerlik yaptırdın? Eğer sen böyle bir şerefi istiyorsan, böyle bir şerefi kabul etmek istiyorsan çocuklarına bedelli askerlik yaptırmazsın gönderirsin askere. Neden bu ülkede fakir fukaraların çocukları bedel ödüyor? Hangi AKP’li milletvekilinin çocuğu bedel ödedi bu ülkede?

Erdoğan’a 5 soru

Erdoğan'a beş soru soracağım. Bu soruların cevabını millet  adına ondan bekleyeceğim:

* Tam 5,5 yıl elinde tuttuğu vatan evlatlarını kurtarmak için başbakan veya cumhurbaşkanı olarak ne yaptınız?

* Öcalan'dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz. İstanbul seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?

* Yıllarca dostum Trump diye böbürlenip durdunuz. Neden dostluğunuzu vatan evlatlarımızı kurtarmak için kullanmadınız. Bölgede Amerikalılar çok güçlü, senin de en yakın dostun Trump. 

* Daha önce benzer hadiselerde sorunun çözümünde büyük katkıları olmuş insan hakları örgütlerinden, evlatlarımıza zarar gelmemesi için en azından çağrıda bulunmak hiç aklınıza gelmedi mi? Neden 13 kişiye sahip çıkmadınız şimdiye kadar?

* Dün Rize'de yaptığınız açıklamalardan sınır ötesi operasyonun hedeflerinden birinin de şehit olan 13 evladımızın kurtarılması olduğunu, ancak başaramadığınızı söylediniz. 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyondaki başarısızlığı kim üstlenecek? Bu işin sorumlusu kim? 

Gidiyorsun, hepsi ölüyor

Kurtarma operasyonuna gidiyorsun bütün rehineler ölüyor. Akıl tutulması var burada. Gidiyorsun rehineleri kurtarmaya, bütün rehineler ölüyor. Sen de dönüp geliyorsun. Korkudan hiç kimse açıklama yapmıyor, vali açıklama yapıyor. Sözde  alacaklar, Çarşamba günü gelecek, medyaya açıklama yapacaktı. Hedef bu değil miydi? Hedef buydu. Davul zurnayla harekat yaptılar. 13 şehidimizin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır."

ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.