AKP ile masaya oturacak Kürt yok

  • HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan, Antep’te muhalefete dönük eleştirilerinin ”AKP ile masaya oturacaklar” diye çarpıtıldığını belirterek, ”AKP ile masaya oturacak tek bir Kürt yoktur” dedi.  

HDP, “Savunma Kampanyası” kapsamında Urfa’da “HDP’liyiz, her yerdeyiz” şiarıyla halk buluşması gerçekleştirdi. Buluşmaya katılan HDP Eşbaşkanı Pervin Buldan ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eşbaşkanı Keskin Bayındır, partililer tarafından kent girişinde karşılandı. Konvoy halinde partinin Karaköprü İlçe Örgütü önüne gelen Buldan, burada halk tarafından alkışlar ve “HDP halktır, halk burada” sloganlarıyla karşılandı. Parti binası önünde toplanan halk, “Bijî berxwedana HDP” sloganlarıyla halaylar çekti. 

Halka seslenen Buldan, şunları söyledi: “Temmuz ayındayız, 20 Temmuz’a az bir zaman kaldı. 20 Temmuz özellikle Suruç katliamının yıl dönümü olması vesilesiyle bir kez daha Suruç’ta Ankara Garı’nda bu anlamda Türkiye’nin her yerinde yapılan bu katliamda yaşamını yitiren bütün arkadaşlarımıza bir kez daha rahmet diliyoruz. Bu katliamı işleyenler, aynı zihniyeti taşıyanlar, sadece Suruç ve Ankara’da değil, çok yakın bir zamanda İzmir İl binamızda sevgili Deniz Poyraz’ı da katletti, Marmaris’te de aynı amaçla bu saldırıyı gerçekleştirdiklerini biliyoruz. Suruç, Ankara Gar Katliamı’nı yapanların, İzmir’de Deniz Poyraz’ı katledenlerin, bugün Marmaris’e saldıranların, aynı ekipten olduklarını çok iyi biliyoruz. Organize edenleri, katliamları gerçekleştirenleri tanıyoruz.

Hukuksuzluk ve ahlaksızlık yapılıyor

Biz dün Antep’teydik, bugün geleceğimiz biliniyordu. Sabah Urfa Adliyesi önünde 128 gündür adalet nöbeti tutan Şenyaşar Ailesi’ni gözaltına aldılar. Bugün onları ziyaret etme ihtimalinden dolayı Şenyaşar Ailesi’ni gözaltına aldılar. Bu ahlaksızlığı, hukuksuzluğu bir kez daha şiddetle ve nefretle kınıyoruz. Yapılması gereken, Şenyaşar Ailesi’ni gözaltına almak değil, onların adalet çığlığına haykırışına kulak vermektir. AKP hükümeti bir kez daha bu vicdansızlığını ortaya koydu. Şenyaşar Ailesi’nin adalet çağrılarına karşılık olarak onları bir kez daha gözaltına aldılar. Bütün Kürtler, milyonlar Şenyaşar Ailesi’yle birliktedir. Onların adalet çağrısı, bizim adalet çağrımızdır. Böyle gözaltına alarak, HDP’yi onları ziyaret etmesini engelleyerek, bu haksızlığı hukuksuzluğu ortadan kaldıramazsınız. Emine Şenyaşar annemize saygılarımızı ve sevgilerimizi gönderiyoruz. 

AKP’nin yaptıkları ortada

 Bugün AKP’nin Kürtlere zulmü, baskısı ortadadır. Artık Türkiye halklarının ve Kürtlerin AKP’nin yalanlarına karnının tok olduğunu bir kez daha göstermenin zamanıdır. Antep’te çözüm sürecinden bahsettim. Bu açıklamaları çarpıtanlar, çözüm sürecinde bir kez daha AKP ile masaya oturmak istiyor diyenlere sesleniyorum;, AKP’nin zulmü karşısında, kayyumlar, cezaevinde olan milletvekillerimiz, belediye eşbaşkanlarımız, her gün operasyonlarla yöneticilerimizin tutuklanması, hakkımızda açılan davalar, fezlekeler, yapılan bütün hukuksuzluklar ortadayken AKP ile masaya oturacak tek bir Kürt yoktur. 

Baş aşağı gittiklerini görüyorlar

 Ülkeyi anti demokratik uygulamalarla yönetenler, Kürtlerin dilini yasaklayanlar, Kürtlere seçme ve seçilme hakkını çok görenler, Kürtlere adaleti yok sayanlar, Kürtlere her gün zulüm yapanlar iyi bilsin ki; artık son demlerini yaşıyorlar. Onlar da görüyorlar; anketlerde baş aşağı gidiyorlar. Bunun için Diyarbakır’da gidip Kürtlere göz kırpıyorlar. Sizin Diyarbakır’a, Hakkari’ye, Van’a gitmeniz, haksızlıkların unutulmasına vesile olmayacaktır. Kürtler ölene kadar bize yaptıklarınızı, Demirtaşları, Yüksekdağları cezaevinde tutmanızı, Kürtlerin iradesini gasp etmenizi asla unutmayacaktır. AKP’ye bunu bir kez daha bunu hatırlatıyoruz.”  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.