AKP'nin tahribatı dayanışmayla aşılıyor

Mümin Erol

Mümin Erol

  • Tetwan Belediyesi, AKP döneminden kalan tahribatları diğer belediyelerin dayanışmasıyla aşmaya çalışıyor. Eşbaşkan Mümin Erol, "Her koşulda hizmet vereceğiz ve kenti yenileyeceğiz" dedi. 

Bedlîs'in (Bitlis) Tetwan (Tatvan) ilçesinde iki dönemdir AKP yönetiminde olan belediyeyi 31 Mart yerel seçimlerinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) kazandı. DEM Parti'li yönetim, belediyenin 1 milyar 214 milyon TL borcu olduğunu açıkladı. Ayrıca belediyeye ait araçların birçoğunun kullanılamaz halde olduğunu tespit etti. Belediyenin toplam 54 aracı bulunuyor. Bu araçlardan 5’i atıl durumdayken, 12’si onarım için Amed’e gönderildi. DEM Parti yönetimindeki belediyeler, kentteki hizmetlerin aksamaması için Tetwan'a çok sayıda araç gönderdi. Amed'in Rezan (Bağlar) Belediyesi, 3 adet çöp arabası; Bedlîs'in Pirxûs (Ovakışla) Beldesi, bir yol süpürge aracı; Mûş Belediyesi ise bir kepçe gönderdi. 

Ağır borç yükü

DEM Parti'li Belediye Eşbaşkanı Mümin Erol, ağır borç yüküne rağmen temel hizmetlerde bir aksaklık olmayacağını vurguladı. En borçlu belediyeler arasında yer aldıklarına dikkat çeken Erol, "Gelen faizler ve yeni araştırmalarımızla çıkan belgelerle toplam borcun 1 milyar 300 milyon civarında olduğunu söyleyebiliriz. Ancak her koşulda halkımıza hizmet vereceğiz. Halkımızla el ele verip ağır yükün altından kalkacağız" dedi. 

Belediyenin geliriyle giderinin birbirini karşılamadığını söyleyen Erol, "Her ay krediler nedeniyle 30 milyon civarında faiz geliyor. Önceki yönetim belediyeyi ahlaksızca ve düşmanca bir yaklaşımla yönetmiş. Belediyede ne olup bittiğine ilişkin ayrıntılı bir araştırma için Sayıştay ve İçişleri Bakanlığından bir komisyon talep ettik" diye konuştu. 

AKP döneminde belediyeye ait 200'den fazla taşınmazın satıldığını aktaran Erol, çöp araçları ve iş makinalarının da kullanılamaz hale getirildiğini ifade etti. Erol, "AKP’li başkan, Tetwan Belediyesi'nde ne çöp aracı ne de iş makinası bıraktı. Şu an kullandığımız araçları farklı belediyelerden temin ettik. Belediyenin bir araba alacak gücü bile yok" ifadelerini kullandı. 

Devlet kurumları üşüştü

Vergi Dairesi'nin yıllarca AKP'li yönetimden borç talep etmediğini, ancak DEM Parti'nin kazanmasıyla birlikte borç istemeye başladığını söyleyen Erol, şöyle devam etti: "Hesaplarımızı icraya verdiler. 5 yıldır borcu sorgulamazken neden şimdi sorguluyorlar? Bu halkı AKP’ye oy verince ‘dost’ belliyorlar, vermedikleri zaman da cezalandırmak istiyorlar. Bu durum talan ve hukuksuzluk sistemidir ama halkımız bizimle olacak. Devletin politikalarına hiçbir zaman boyun eğmeyen bir halk gerçekliği var."

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.