Almanya, Peker'in itiraflarını ciddiye almalı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’da Erdoğan rejiminin “uzun kolu” olarak tarif edilen kuruluşların faaliyetlerini birçok kez Federal Meclis’in gündemine taşıyan Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke, Peker’in itiraflarına ilişkin Merkel hükümetine “ciddiye alın” çağrısı yaptı.

 

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in Almanya’ya dönük itirafları ardından Merkel hükümeti ve güvenlik birimlerinin harekete geçmesini isteyen Sol Parti Milletvekili Ulla Jelpke “Osmanen Germania dışındaki gruplar da mercek altına alınmalı” dedi. Peker’in son videosunda “Almanya'da dernekler var ya, iyi arkadaşlar, ben onları seviyorum, mesela onlara rica ederdi para yollar mısın diye, el altından onlara para yollardım” itirafı dikkat çekmişti. Almanya’da AKP-MHP iktidarına bağlı çetelerin örgütlenmesi için Peker’in paraları gönderdiği ifade ediliyor.

Peker’in videolarındaki itiraf ve ifşalarına ilişkin ANF’ye konuşan Sol Parti milletvekili Ulla Jelpke “Peker’in Almanya’daki ‘iyi dernekler’ biçimde tarif ettiği kuruluşları AKP, özellikle seçim dönemlerinde daha fazla oy olmak ve yandaş kazanmak için hem Türkiye’de hem de Almanya’da toplumun kutuplaştırılmasında kullanıyor” dedi.

Derhal araştırılmalıdır

Çete lideri Peker’in ifadelerinin Almanya tarafından ciddiye alınması gerektiğini belirten Jelpke “Federal Hükümet ve güvenlik güçleri, Türkiye’deki derin devlet yapılanmasına ilişkin Peker’in verdiği bilgilerin ardından Osmanen Germania (Almanyalı Osmanlılar) dışında hangi gruplara finans desteğinin verildiği konusunu derhal araştırmalıdır” diye konuştu.

Türkiye ile bağlantılı diğer grupların da mafya üzerinden destek alarak silahmış olabileceğine dikkat çeken Jelpke, bunların mercek altına alınmasını istedi. Almanya’nın Peker’in videolarını sadece izlemekle kalmaması gerektiğini ifade eden Jelpke özellikle MİT’e bağlı çalışan ajan ağının çökertilmesinin de önemli bir mevzu olduğunu söyledi.

AKP’nın yurt dışı suç şebekesi

Osmanen Germania çetesinin finansörlerinden olan AKP’li  Metin Külünk, Peker’in itiraflarında adı geçen ve Peker’den ayda 10 bin dolar maaş aldığı söylenen bir isim. Külünk’ün, AKP’nin sadece Almanya’daki değil Avrupa’daki lobi kuruluşu olan ve şimdiki adıyla Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) önceki adıyla Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) faaliyetlerinde adı sıkça geçiyordu. Bu kuruluş başta silahlı çeteleri örgütlemesi, Kürtleri ve diğer muhalifleri hedef alan gösteriler organize edilmesiyle biliniyor. Almanya'da 1999'da kurulan Deniz Feneri Derneği'nin 2002-2007 arasında topladığı 41 milyon euro bağışın nereye gittiğine yönelik Alman yargısı ve güvenlik birimlerinin soruşturmasında bütün izler yine UETD’ye gidiyordu. Külünk’ün Osmanen Germania ile de yakın ilişki içinde olduğu, UETD'nin eski bir yöneticisi üzerinden bu suç teşkilatıyla bağlantıya geçtiği Alman medyasında sıkça yer almıştı. Külünk’ün adı bu haberlerde tehdit, provokasyon, silahlanma, kara para vb. suçlarla anılıyordu. Almanya’da yürütülen soruşturma sürecinde Külünk, Almanya’ya bir daha gelmemiş, fakat Osmanen Germania benzeri AKP uzantısı çeteleri Ankara’dan yönetmeyi sürdürmüştü.

Osmanen Germania yasaklandı, AKP korundu

2014 yılında kurulan ve boks kulübü adı altında örgütlenen Osmanen Germania çetesi karıştığı şiddet olayları ve suikast hazırlıkları yüzünden uzun bir süre Almanya’nın gündeminde kaldı. Erdoğan rejiminin Almanya’daki suç şebekesi konumunda olan Osmanen Germania çetesi Temmuz 2018 İçişleri Bakanı Horst Seehofer tarafından yasaklandı. Geniş bir örgütlenme ağının olmasına rağmen sadece 4 eyalette polisin operasyonlar yaptığı çete faaliyetlerini ise başka isimlerle, birçok kentte sürdürüyor.

2017 yılının Aralık ayında basına yansıyan ses kayıtlarına göre Erdoğan'a yakın isimlerinden AKP'li vekil Metin Külünk "Osmanen Germania"nın silah alınması için çetenin lider kadrosuna birçok kez para akışında bulundu. Çetenin bu paralarla Kürtlere karşı kullanılmak üzere birçok tabanca ve otomatik silah aldığı tespit edilirken, çetenin liderlerinden Mehmet Bağcı ve Selçuk Şahin bu bağlantılar yüzünden 2018’de gözaltına alınarak tutuklandı.

Ancak Stuttgart’ta geçtiğimiz yıl sonuçlanan davada Erdoğan rejimine bağlı çalıştığının kanıtlanmasına rağmen Osmanen Germania çetesinin yöneticilerine sadece adli suçlardan hapis cezası verildi. 7 çete üyesi ve yöneticisinin yargılandığı davada Erdoğan rejiminin muhaliflerine yönelik suikast hazırlığı ne savcı, ne de mahkeme heyeti tarafından dile getirildi. En fazla hapis cezasına çarpıtılan çetenin Stuttgart sorumlusu Levent Uzundal 6, 5 yıl ceza aldı. Kendisini "Osmanen Germania Dünya Lideri” olarak ilan eden ve Erdoğan’ın sarayında ağırlandığına dair fotoğrafları ortaya çıkan çetenin yöneticilerinden Mehmet Bağcı ise 3 yıl 4 ay hapis cezasına çarpıtıldı.

Bir suç şebekesine dönüşen ve Peker’in itiraflarıyla bütün kirli ilişkileri bir kez daha deşifre olan AKP-MHP iktidarı yurt dışındaki en önemli maddi ve manevi desteğini Almanya’dan alıyor. Almanya’da geniş bir örgütlenme, propaganda ve casusluk ağı kuran AKP-MHP iktidarının Almanya’yı arka bahçesine dönüştürdüğü artık bir sır değil. 

HABER MERKEZİ

 

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.