Almanya'da bir haftalık aşı kampanyası

Dünya Haberleri —

.

.

  • Nüfusun yaklaşık yüzde 62'sinin koronavirüse karşı tamamen aşılandığı Almanya’da, aşılama hızını artırmak için "Burada aşı yapılır" sloganıyla ülke genelinde 19 Eylül'e kadar aşı kampanyası yürütülecek.

 

Almanya’da son dönemde aşılamada yaşanan yavaşlamayı artırmak için bir hafta boyunca kamuya açık alanlarda "Burada aşı yapılır" sloganıyla 19 Eylül'e kadar aşılama kampanyası düzenlenecek. Böylece ülke genelinde alışveriş merkezleri, kütüphane, ibadet mekanları başta olmak üzere birçok noktada aşı yapılabilecek. Aşılar randevusuz ve ücretsiz olacak.

Aşı kampanyasının kısa süreliğine olmayacağı, önümüzdeki haftalarda da devam ettirileceği belirtiliyor. Kampanya ile kış ayları öncesi vaka artışının engellenmesi ve dördüncü dalganın önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Almanya’da şimdiye kadar nüfusun yüzde 62’si tamamen aşılandı. Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre son 24 saat içinde 5511 kişi koronavirüse yakalandı, 12 kişi hayatını kaybetti. Ülkede toplam vaka sayısı 4 milyonu aşarken, toplam hayatını kaybedenlerin sayısı 92 bin 618’e ulaştı.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.