Almanya’da kısıtlamalar 7 Mart’a uzatıldı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’da 16 Aralık’ta başlatılan korona kısıtlamaları, virüs mutasyonlarının daha hızlı yayılması sebebiyle 7 Mart'a kadar uzatıldı.

 

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve eyalet hükümetlerinin başbakanları koronavirüs tedbirlerini görüşmek üzere dün bir araya geldi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada 16 Aralık’ta başlatılan korona kısıtlamalarının 7 Mart’a kadar uzatıldığı belirtildi. Fakat okul ve kuaförlerin bu tarihten önce açılabileceği kaydedildi. Kuaförlerin hijyen kurallarına uymak kaydıyla 1 Mart’tan itibaren müşterilerine kapılarını açabileceği belirtildi.

Açıklamada kapanma kararı ile birlikte virüs bulaşıcılığında yaşanan düşüşe dikkat çekildi ve vatandaşlardan mesafe ve maske, hijyen gibi kurallara uymaya devam etmeleri istendi. Kısıtlamaların gevşetilmesinde ise okul ve kreşlerin açılmasının öncelik olduğu kaydedildi. Okulların ve kreşlerin hangi tarihte açılacağı ise eyalet yönetimlerinin inisiyatifine bırakıldı. Okulların kapalı tutulmasının eğitimi olumsuz etkilediğini düşünen bazı eyalet yönetimleri, önümüzdeki hafta ilkokulları açmayı hedefliyor. Eğitim bakanları da bu kararı destekliyor. Açıklamada yer alan bir diğer konu ise evden çalışma planlaması oldu ve işverenlerden çalışanlarına evden çalışma imkanı tanınması istendi.

Almanya'da koronavirüs vakaları ve ölüm oranlarının yükselişe geçmesi nedeniyle marketler, eczaneler, bankalar, akaryakıt istasyonları gibi işletmeler dışındaki tüm dükkanlar, okullar ve kreşler 16 Aralık’tan beri kapalı tutuluyor.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.