Almanya’da ticari faaliyetler daraldı

Dünya Haberleri —

  • Almanya’da ticari faaliyetler, 2020’den bu yana en büyük daralmayı yaşadı. 

 

Çarşamba günü S&P Global tarafından derlenen HCOB Almanya Flash Bileşik Satın Alma Yöneticileri Endeksi (PMI), Temmuz ayındaki 48,5 seviyesinden 44,7'ye gerileyerek Mayıs 2020'den bu yana en düşük seviyesini gördü. Ekonomistlerin verilerin 48,3 seviyesinde gelmesini bekliyordu. 

Bileşik PMI endeksi, birlikte Almanya ekonomisinin üçte ikisinden fazlasını oluşturan hizmet ve imalat sektörlerindeki hareketliliği gösteriyor. 

Hamburg Ticaret Bankası'nın baş ekonomisti Cyrus de la Rubia, verilerin açıklanmasından sonra Reuters ajansına yaptığı açıklamada "Hizmet sektörünün Alman ekonomisini kurtarabileceğine dair tüm umutlar buharlaştı," dedi. 

Ankete göre hizmet sektöründeki ticari faaliyetler son sekiz ayda ilk kez daraldı. Sektör değeri 52.3'ten 47.3'e gerileyerek son dokuz ayın en düşük seviyesine indi.

Ankete göre imalat PMI değeri Temmuz ayındaki 38,8 seviyesinden Ağustos ayında 39,1'e yükseldi ancak daralma bölgesinde kalmaya devam etti.

Ankete göre, artan faiz oranları, müşteri belirsizliği ve yüksek enflasyonun mal ve hizmetlere yönelik talep üzerinde baskı oluşturmaya devam etmesi nedeniyle işletmeler görünüm konusunda kötümser kalmaya devam etti.   BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.