Almanya'da vaka sayısı fırladı

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’da koronavirüs vaka sayısında son beş ayın en yüksek oranı görüldü. Son 24 saatte 9 bin 572 yeni vakanın tespit edildiği ülkede yoğun bakim ünitelerinde doluluk yaşandığı kaydedildi.

 

Robert Koch Enstitüsü’ne Almanya’da son 24 saat içinde 19 bin 752 kişi koronavirüse yakalandı, 116 kişi ise virüse bağlı olarak hayatını kaybetti. Bu rakamlar son beş ayın en yüksek oranları.

Yoğun bakım ünitelerinde doluluk oranında zorlanmalar yaşandığı, sağlık personeli yetersizliğinden kaynaklı ciddi sorunlarla karşı karşıya kalındığı kaydedildi. 

Aşı karşıtlarıyla ‘mücadele’ kararı

Vaka sayısının artışı sadece Almanya ile sınırlı değil. Avrupa ülkelerinde yeniden yaygınlaşan virüs nedeniyle konu Brüksel’de Avrupa Birliği liderleri zirvesinde gündeme alındı. Aşılanmanın hızlandırılması ve aşı karşıtlarıyla ‘mücadele’ edilmesi konusunda fikir birliği sağlandı.

Rusya’da tam kapanma

Vaka sayısı nedeniyle dikkat çeken bir diğer ülke ise Rusya. Günlük vaka sayısının 40 binlere ulaştığı Rusya tam kapanmaya gidiyor. Aşılanma oranın düşük olması nedeniyle, salgının bulaşı oranın yüksek olduğu ülkede Devlet Başkanı Vladimir Putin, 30 Ekim-7 Kasım tarihlerinde marketler ve eczaneler dışında tüm iş yerlerinin kapalı olmasını içeren önlem planını onayladı.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.