Almanya’da yeniden kapanma

Dünya Haberleri —

.

.

  • Günlük vaka sayısı 25 bin bandında olan Almanya’da hükümet vaka sayısı nedeniyle yeniden sıkı kapanmayı tartışıyor. Türkiye ise insidans bölgesi ilan edildi. 

 

Sağlık Bakanı Jens Spahn, ülkede 4 bin 500 hastanın yoğun bakımda olduğunu, sağlık sisteminin zorlandığını ve bu nedenle sıkı kapanmanın gerekli olduğunu söyledi. Kapanma önerisi Başbakan Merkel ve bazı eyalet başbakanları tarafından da gündeme getirilmişti.

Aşı çalışmalarının ağır ilerlediği ülkede Robert Koch Enstitüsü'ne (RKI) göre toplam vaka sayısı 3 milyona yaklaşıyor. Virüse bağlı hayatını kaybedenlerin sayısı ise 78 binin üzerinde. RKI, son 24 saatte 25 464 kişinin virüse yakalandığını, 296 kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye insidans bölgesi ilan edildi

Öte yandan Almanya Türkiye’yi son bir haftada 100 bin nüfusta vaka sayısının 200'ü aşmış olması nedeniyle yüksek insidans bölgesi ilan etti. Buna göre Türkiye’den seyahatlar öncesi dijital kayıt zorunluluğu olacak. Yolculuktan 48 saat önce test yapılması ve negatif çıkması durumunda bile kişinin 10 günlük karantinaya girmesi mecburi olacak.

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.