Almanya’nın kapanmada kafası karışık

Dünya Haberleri —

.

.

  • Almanya’da koronavirüs nedeniyle yaşanan kapanma tartışmalarında kafa karışıklığı devam ediyor. Ülkede vaka sayısının artışı nedeniyle tam kapanma yeniden gündemde.

 

Başbakan Angela Merkel’in Paskalya Yortusu’nda tam kapanma kararını geri çekmesi ‘hükümete güvensizlik’ tartışmaları yaratmış, bayram süresince ülkede kısmi bir kapanma yaşanmıştı. Ülkede koronavirüs vaka sayısında yaşanan artış nedeniyle tam kapanma tartışması bir kez daha gündeme geldi. 

Kuzey Ren-Vestfalya’nın (KRV)  CDU’lu Başbakanı Armin Laschet, artış nedeniyle iki-üç haftalık tam kapanma uygulanmasını talep etti. Salgındaki insidans değerinin yeniden 100'ün altına düşürülmei gerektiğini belirten Laschet, yoğun bakım ünitelerinde çok fazla hastanın tedavi edilmesi nedeniyle zorlanma yaşandığını kaydetti.

Laschet'in önerisine yönelik ülke siyasetçilerinden tepki geldi. Berlin belediye başkanı ve eyalet başbakanı Michael Müller,  Laschet’in önerisinde çok fazla belirsiz noktalar olduğu eleştirisini yaptı. Thüringen Başbakanı Bodo Ramelow ise "Biz başbakanlar olarak her zaman bir araya gelebiliriz ancak nelere karar vereceğimiz ve uygulayacağımız önceden masada olmalı" değerlendirmesini yaptı.

Vaka sayısı 3 milyona yaklaşıyor

Robert Koch Enstitüsü’nün verilerine göre Almanya’da son 7 günde 102 bin 283 kişi koronavirüse yakalandı. Ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 900 bini geçerken, hayatını kaybedenlerin sayısı 77 bini aştı.

AstraZeneca ile pıhtılaşma arasında bağ var

Öte yandan Almanya’da 60 yaştan küçüklere vurulmaması kararlaştırılan AstraZeneca aşısına ilişkin Avrupa İlaç Ajansı’ndan (EMA) açıklama geldi. EMA yöneticisi Marco Cavaleri, AstraZeneca aşısı ile kan pıhtılaşması arasında bir bağlantı olduğunu, ancak nedeninin henüz netleştirilemediğini belirtti.

BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.