Amed’de 6 kişi tutuklandı

  • Amed’de “kuryelik” yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişiden 6’sı tutuklandı.

 

Amed merkezli olarak 5 kentte 1 Ekim’de yapılan ev baskınlarında “PKK’lilere kuryelik” yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 12 kişinin, Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlandı. Gözaltı süreleri mahkeme kararıyla üç kez uzatılan 12 kişi, savcılık sorguları yapılmak üzere önceki gün Adliye’ye çıkarıldı.

Savcılık sorguları yapılan isimlerden Çekdar Karagöz, Şeyhmus Ayaz, Mehmet Mehdi Biçimli, Ali Yıldız, Mehmet Yıldırım adli kontrol; Fırat Bileşikçi, Hasan Bakır, Ali Osman Nadiroğlu, Ozan Oral, Nizamettin İpek, Mustafa Yaprak ve Mehmet Arif Budak ise tutuklanmaları talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Bu isimlerden Hasan Bakır, Ali Osman Nadiroğlu, Ozan Oral, Nizamettin İpek, Mustafa Yaprak ve Mehmet Arif Budak olmak üzere 6’sı hakkında ”örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklama kararı verdi. Diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.  AMED

 

Antalya’da muhaliflere gözaltı

Antalya’da dün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında Halkevi, SYKP ve TİP yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında kentte bazı adreslere polislerce baskın yapıldı. Baskınlarda adreslerin aranması ardından çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçeleri öğrenilemeyen kişilerin İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulduğu öğrenildi. Gözaltına alınanların bazılarının isimleri şöyle: Halkevi Antalya Şubesi Başkanı Gürkan Gülseven, SYKP PM Üyesi Taylan Sönmez ve soyadı öğrenilemeyen Enes.  ANTALYA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.