• Amed’de “ihbar” iddiasıyla yapılan ev baskınlarında 20’ye yakın kişi gözaltına alındı. Ev baskınlarında gözaltına alınanlara işkence yapıldı.

Amed’de önceki gün sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında kapılar koçbaşıyla kırılırken, saatlerce yapılan aramalarda tüm ev eşyaları dağıtıldı. Gözaltına alınan 20 kişi Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

Evi basılan sinema fotoğrafçısı Suphi Orhan’ın polisler tarafından darp edildiği öğrenildi. Evinde gözaltına alınan Muhsin Acar adlı genç ise işkenceye maruz kaldı. Burnu kırılan Acar’ın ağız ve yüzünden şişlikler, morluklar oluştuğu ifade edildi. Acar’ın burnunda akan kan evdeki halılara döküldüğü fotoğraflara yansıdı. Acar Ailesi, yaşanan işkence anını şöyle anlattı: “Kapı çalındı, açtık. Açtığımız gibi polisler içeriye girdi. Bizleri yere yatırdılar. Daha sonra Muhsin’i bir odaya bizi de bir odaya koydular. O ara Muhsin’in sesleri geliyordu. Muhsin’in burnunu kırmışlardı. Halıda kan izleri vardı. Muhsin hakkında gözaltı kararı olduğunu söyleyip götürdüler. Evde iki saat arama yaptılar.”

Gözaltına alınanlardan isimleri öğrenilen kişiler şöyle: Sinemacı Suphi Orhan, Mazlum Kardaş, Fermandar Kardaş, Sohbet Yıldız ve Muhsin Acar. Gözaltılara ilişkin dosyada kısıtlılık kararı olduğu için neden alındıkları bilinmiyor. AMED