Amed’de siyasi soykırım

  • Amed merkezli İzmir, Antalya ve Mardin'de yapılan siyasi soykırım operasyonunda 18 kişi gözaltına alındı. HDP, DBP, ESP ve PSK'li siyasetçiler ile birlikte sendikacılar ve bir Barış Annesi de gözaltına alınanlar arasında.

 

Amed merkezli dört kentte 18 kişi gözaltına alındı, avukat kısıtlaması getirildi. 

Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polisler tarafından Amed, İzmir, Antalya ve Mardin'de eşzamanlı yapılan baskınlarda 18 kişi gözaltına alındı. Baskın yapılan evlerde eşyalar dağıtıldı.

Gözaltına alınan isimler şöyle: “HDP Amed İl Örgütü yöneticileri Mehmet Asana, Şeyhmus Yavuz, HDP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Nasır Yelter ile İlçe Yöneticisi Hüseyin Baran, HDP Bismil İlçe Eşbaşkanı Şakir Demir, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İl Örgütü yöneticileri Yasemin Akengin, Mehmet Ali Alkan, Mehmet Süslü ve Abdullah Dengiz, Kürdistan Sosyalist Partisi (PSK) Genel Başkan Yardımcısı Bayram Bozyel, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Amed İl Eşbaşkanı Erkan Keskin, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES)  Şube Yöneticisi Gülhan Tekin, Eğitim Sen 2 Nolu Şube Eşbaşkanı Arzu Koç, TMMOB Makine Mühendisleri Odası Şube Yönetim Kurulu üyesi Arin Zümrüt, TÜM BEL-SEN Amed Şube Eş başkanı Baki Öndeş, Barış Anneleri Meclis üyesi Vesiye Yiğit, TUAYDER Yöneticisi Şehrat Uyanık ve Nazife Yiğit. 

Avukat kısıtlaması getirildi

Gözaltına alınanlar Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen 18 isim için savcılık kararıyla 24 saat süreyle avukat kısıtlaması getirildi. Emniyet’e giden avukatlar, avukat kısıtlaması olduğu gerekçesiyle müvekkilleri ile görüştürülmedi. 

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, saat 17.30'da SES Şubesi önünde açıklama yaparak, gözaltılara tepki gösterdi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.