Anneler Günü'nde çocuklarına hasret 

Kadın Haberleri —

Zarife Bor

Zarife Bor

  • Anneler Günü’nü bu yıl da iktidarın savaş politikalarından kaynaklı buruk karşılayan Barış Anneleri, artık annelerin ağlamasını istemediklerini söyledi.

Bugün aynı zamanda Anneler Günü. Her yıl Mayıs ayının ikinci pazarında kutlanan bu günü Barış Anneleri Meclisi üyeleri buruk karşıladı. Wan Barış Anneleri Meclisi’nden Saadet Öklü ve Zarife Bor, Anneler Günü’ne ilişkin konuştu. 

Biz Kürt'üz, başımız dik

Tüm annelerin Anneler Günü’nü kutlayan Saadet Öklü, “Eskiden çocuklarımız bir gül alıp gelirlerdi. Bugün o güllerin yerine bize çocuklarımızın cenazeleri geliyor” dedi. Hiçbir annenin yüreğinin yanmasını, gözyaşının akmasını istemediğini belirten Öklü, “Bu savaşı istemiyoruz. 24 saat çocuklarımızı bombalıyorlar, siz teröristsiniz diyorlar. Biz terörist değiliz, Allah'ın Kürt kullarıyız. Biz Kürt'üz, başımız dik” diye konuştu. Çocuklarının terörist olmadığını vurgulayan Öklü, "Onların zulmünden dolayı dağa çıktılar. Artık onlara hiçbir yol bırakmadıkları için gidiyorlar” dedi.

Bunlar dindar değil, dincidir

Çocuklarının kemiklerini dahi alamadıkların söyleyen Öklü, şöyle devam etti: “Çocuklarımızın cenazelerini alınca da defnetmemize izin vermiyorlar. Başımızda bekliyorlar. Böyle bir şey İslam'da var mıdır? Tayip Erdoğan, Kürt halkını din üzerinden de sömürüyor. Biz dinde neyin olup olmadığını iyi biliyoruz. Bunlar dindar değil, dincidir.

Oğlumu torbada defnettim

Oğlumun cenazesini yıkayıp kefenlememe izin verilmedi. Ben çocuğumu torbada defnettim. Benim gibi binlerce anne var, çocuklarını kemiklerini bile bulamayan. Bazı ailelerde dört, bazı ailelerde 5 kişi zindanda. Her biri farklı şehirlere sürülmüş. Anneler çocuklarının elini tutamıyor, haber bile alamıyor. Barışta ısrarcıyız. Bunu birilerinden korktuğumuz için söylemiyoruz. Biz hiç kimseden de korkmuyoruz. Sadece artık hiçbir annenin yüreği yanmasın istiyoruz.”

Bu zulüm bitsin

Barış Annesi Zarife Bor ise Anneler Günü’nün anlamını yitirdiğini belirterek, şunları dile getirdi: “Anneler Günü’nde çocuklar annelere çiçek, hediye alır. Bize dağlardan, cezaevlerinden cenazeler gelir. Annelerin gözyaşı kurusun artık. Çocuklarımız çarşıya çıkınca bile öldürülüyor artık. Öldürmekle, tutuklamakla bir şey çözülmez. Ne zamana kadar bu zulmün altında kalacağız? 21 yıldır gün yüzü görmedik, hep işkence, tutuklama, zulüm. İnsanız ve bu dünyada insan gibi yaşamayı istiyoruz. Bizim de haklarımız var. Biz de Dilimizi, kimliğimizi istiyoruz. Dilimiz, kimliğimiz, haklarımız yasaklı. Allah onları nasıl yaratmışsa bizi de öyle yarattı.”

VAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.