Apro devlete çalışıyormuş

Şimoni- Hürmüz Diril davası

Şimoni- Hürmüz Diril davası

  • Şimoni- Hürmüz Diril davasında sanık olan Apro Diril’in, avukatı, Apro Diril’in devlet güçlerinin yanında görev yaptığını ve Diril çiftiyle telefon görüşmelerinin istihbari bilgi çerçevesinde olduğunu açıkladı. Apro Diril de “Bir Allah’ım var, bir Türk devletim var" dedi.

Şimoni- Hürmüz Diril davasında gerekli delillerin toplanması için Apro Diril’in tutukluğunun devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 3 Şubat’a erteledi.

Şırnak’ın Elkê (Beytüşşebap) ilçesine bağlı Mehrî köyünde 11 Ocak 2020’de Hürmüz Diril (71) ve Şimoni Diril (65) çifti kayboldu. Kaybolmasının ardından 70 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Şimoni Diril’e ilişkin Apro Diril, Behçet Öztunç ve İsmail Yıldız hakkında “Canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” ve “Tasarlayarak öldürme” suçundan açılan davanın 4. duruşması Şırnak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada, tutuklu sanık Apro Diril, müştekiler ve avukatlar hazır bulundu. 

Apro Diril öldürdüğünü söyledi

Kimlik tespitiyle başlayan duruşmanın ardından farklı bir davadan tutuklu bulunan Kutbettin Tekmenoray tanık olarak dinlendi. Tekmenoray, daha önce savcılığa gönderdiği dilekçede yazılanların kendisine ait olduğunu ifade ederek, aynı koğuşta kaldığı Emin Aslan’ın kendisine Apro Diril’in, Şimon Diril ile aralarında bir husumet olduğu için öldürdüğünü aktardığını söyledi. Ardından Tekmenoray ile aynı koğuşta tutuklu olan tanık Emin Aslan’ın dinlenmesine geçildi. Ancak kimlik tespiti yanlış yapıldığı için getirilen kişinin Emin Aslan olmadığı belirlendi.

Ciddi deliller karatıldı

Savunma yapan Diril ailesinin avukatı Şırnak Baro Başkanı Rojhat Dilsiz, sıradan bir cinayet davası olmadığını belirterek, “Mahkeme heyeti tarafından kapsamlı bir araştırma yapılmadı. Talep edilen HTS kayıtları halen getirilmedi. Soruşturma sürecinden beri ciddi deliller karartıldı. Mahkeme heyetinin bu hususları da göz önünde bulundurarak Apro Diril’in tutukluluk halinin devamına karar vermelidir” dedi. 

Apro'nun avukatının iddiası

Ardından savunma yapan sanık avukatları, müvekkili Apro Diril’in, devlet güçlerinin yanında görev yaptığını belirterek, Diril çiftiyle yaptığı telefon görüşmelerinin istihbari bilgi çerçevesinde olduğunu ileri sürdü. Savunma yapan sanık Apro Diril de “Bir Allah’ım var, bir Türk devletim var. Kanunlara saygım var. Tahliyemi talep ediyorum” diye konuştu.

Aileye iftira atılıyor

Sanık avukatlarının aile bireylerini hedef almasına tepki gösteren Av. Rojhat Dilsiz, “Her seferinde meslektaşlarım maalesef olayın esasına ilişkin değil, maktulün ailesini suçluyor. Böyle bir şey olmaz ve biz bunu kabul edemeyiz. Hepimizin şu anda amacı gerçeğin açığa çıkmasıdır. Her seferinde ailesini suçlayamazsınız, bunu yapamazsınız. Resmen iftira atılıyor” dedi. Ardından söz alan Diril’in avukatları, Apro Diril’in daha önce alkollü halde uzun namlulu silahla Şimon Diril’in evine saldırdığına dair çekilen fotoğrafını mahkemeye sundu.

Mahkeme heyeti, gerekli delillerin toplanması için Apro Diril’in tutukluğunun devamına karar vererek duruşmayı 3 Şubat’a erteledi. MA/ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.