Arı sokmuyor, gerilla vuruyor

❏

  •  HPG BİM, hafta sonu açıklamasında 15 Türk askerinin öldürüldüğünü bildirdi. Türk ordusu ise kayıplarını gizlediği gibi dünkü açıklamasında sadece 1 askerinin, üstelik arı sokması sonucu öldüğünü ileri sürdü. 

Türk ordusu, Direniş Alanları’ndaki savaş mevzilerini 14 kez taktik nükleer bomba ve kimyasal silahlar, 19 kez savaş uçakları, 32 kez saldırı helikopteri ve yüzlerce kez de tank, havan, obüs ve ağır silahlarla bombaladı. Buna rağmen eylemlerini sürdüren gerilla, 15 Türk askerini daha öldürdü. 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM) tarafından hafta sonu yapılan yazılı açıklamada, Türk ordusunun saldırıları ve geril aeylemleriyle ilgili şu bilgiler verildi:

Metîna Bölgesi

Gerçekleştirilen eylem ve yapılan saldırıların ayrıntıları şöyle:

Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde;

*  30 Temmuz 10:50–11:00 saatleri arasında işgalci Türk ordusu, Girê Cûdî Direniş Alanı’ndaki savaş mevzilerini ağır silahlarla bombaladıktan sonra 30 Temmuz 10.50–11.00 saatleri arasında ilerlemek istedi. Cenga Xabûrê Şehîd Savaş Maraş Devrimci Hamlesi çerçevesinde harekete geçen gerilla,  iki kez sabotaj taktiğiyle vurdu; 1'ini öldürdü. 

Zap Bölgesi

*  Çemço Direniş Alanı’nı 30 Temmuz akşamı bombalamak isteyen saldırı helikopterleri, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde yoğun ateş altına alındı. Müdahalenin ardından helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kaldı.

* Girê Şehîd Akîf yamaçlarındaki Türk askerleri, 31 Temmuz saat 05.40’ta ağır silahlarla vurularak darbelendi.

* Çemço Direniş Alanı’ndaki Şehîd Adil savaş mevzilerine doğru 29 Temmuz saat 18.20’de ilerlemek isteyen Türk askerleri, suikast taktiğiyle vuruldu; 1'i öldürüldü. Geri çekilmek isteyen Türk askerleri, saat 18.40’ta ağır ve ferdi silahlarla tekrar vuruldu; 1 asker daha öldürüldü. 

Xakurkê Bölgesi

* YJA Star gerillaları, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi çerçevesinde 30 Temmuz saat 12.45’te Girê Şehîd Şahan’daki Türk sakerlerini ağır silahlarla vurdu; 1 mevziyi imha etti, 5 Türk askerini öldürdü. 

Botan Bölgesi

* Egîdên Botanê Şehîd Diljîn–Şehîd Şervan Êrkendî Hamlesi çerçevesinde 22 Temmuz’da Besta bölgesinde işgal amaçlı yapılan yolun güvenliğini sağlamak için Gundê Omyanis çevresinde konumlanan Türk askerleri, denetim altına alındı. Denetim altındakilere sızma taktiğiyle eylem düzenlendi. Hareketli timler, saat 20.00’de el bombaları ve ferdi silahlarla askerlerin üzerine giderek etkili bir şekilde vurdu; en az 7'sinin öldüğü netleştirildi. Gece saatlerinde kayıplarını helikopterlerle alandan uzaklaştırabilen işgalci Türk ordusu, 23 Temmuz saat 06.00’da eylem alanını kapsayan bir operasyon başlattı, ancak 28 Temmuz günü sonuçsuz bir şekilde geri çekildi.

Türk tarafı ne diyor?

HPG BİM'in bu detaylı açıklamalarına rağmen Türk Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı, dün sadece 1 askerin ölümünü duyurdu. Türk Savunma Bakanlığının "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olay" diyerek "asil millet'ine başsağlığı dilediği açıklaması şöyle: "Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 30 Temmuz 2022 tarihinde kahraman silah arkadaşımız P. Uzm. Çvş. Mehmet Burak Keçe arı sokması sonucu geçirdiği Akut-Alerji krizi sebebiyle derhal hastaneye sevk edilmiş ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur."  BEHDİNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.