Artık git

Dünya Haberleri —

Tel Aviv/Foto:AFP

Tel Aviv/Foto:AFP

  • İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun istifası ve erken genel seçim talep eden binlerce İsrailli birçok kentte "Netanyahu’yu devir", "Seçimler hemen" sloganları ile yürüdü.

İsrail’de hafta sonu binlerce protestocuyu bir araya getiren gösterilerde hükümete istifa et ve rehineleri geri getirin çağrıları yapıldı. İsrail'in genelinde yapılan gösterilere onbinlerce kişi katıldı. İsrail'in kuzeyinde yer alan Kayseriye kentindeki Netanyahu'nun şahsi konutunun yakınında da gösteri düzenleyen 2 bin kişi, "Sen baştasın sen sorumlusun", "Artık git", "7 Ekim'den sen suçlusun" şeklinde sloganlar attı.

Sahil yolundan konuta ilerlemeye çalışan göstericileri polis kurduğu bariyerler ile engelledi. Alanda ateş yakarak gösterilerine devam eden protestoculardan 4’ü gözaltına alındı.

Bizim hükümetimiz değilsin

Netanyahu hükümetinin yargı düzenlemelerine karşı protestolarda sembolleşen, polislerin demir bariyerlerle kapattığı Tel Aviv’in Kaplan Caddesi'nde binlerce protestocu akşam saatlerinde bir araya geldi. Kaplan Caddesi'nde kurulan platformda aktivistler hükümeti eleştiren konuşmalar yaparken protestocular da Başbakan Netanyahu ve hükümetindeki siyasetçiler aleyhinde pankart, afiş ve dövizler taşıdı.

"Netanyahu’yu devir", "Seçimler hemen" sloganları atan protestocular, "Bizim hükümetimiz değilsiniz" pankartının arkasında kortej halinde meydana doğru düdükler çalarak yürüdü. Polis burada da göstericilere karşı şiddet kullandı, çok sayıda protestocu gözaltına alındı. Son haftalarda hükümet karşıtı gruplar erken seçim talebiyle protestolarını sıklaştırdı.

Rehine aileleri meydanlarda

Hamas’ın kaçırdığı çoğunluğu sivil İsraillilerin aileleri de başkent Tel Aviv’de gösteri düzenledi. Savunma Bakanlığı binası önünde yapılan gösteride, Almanya'nın Tel Aviv Büyükelçisi Steffen Seibert ve Fransa'nın Tel Aviv Büyükelçisi Frederic Journes konuşma yaptı.

Gösterilerde konuşan eski Başbakan ve ana muhalefet lideri Yair Lapid, rehineleri evlerine geri getirecek bir anlaşmayı bedeli ne olursa olsun destekleyeceklerini söyleyerek, “Onların dönüşü olmadan zafer olmaz." dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.