Askeri kargoyla 'seçmen' sevkiyatı

Kargo uçağıyla Iğdır'a taşınan asker ve polisler

Kargo uçağıyla Iğdır'a taşınan asker ve polisler

  • Yerel seçim için Îdir merkeze kayıtları yapılan asker ve polisler, önceki gün akşam saatlerinde kargo uçaklarla kente getirildi. 

Yerel yöneticilerin belirleneceği 31 Mart yerel seçimlerinde oy kullanmaları için Îdir merkeze 5 bine yakın asker ve polis kaydı yapılmıştı. Söz konusu asker ve polisler, akşam saatlerinde kargo uçaklarla kente getirildi. Yüzlerce üniformalı asker, 4-2253 numaralı kargo uçağıyla Iğdır Havalimanı'na indirildi. Valilik ve Emniyet'in, söz konusu asker ve polisler için kentin birçok noktasında seyyar yatakhane kurduğu öğrenildi. Getirilen asker ve polislerin, İl Özel İdare, Geri Gönderme Merkezi ve Iğdır Üniversitesi’ne bağlı Karaağaç Kampüsü’nün içinde yer alan Uygulama Oteli’ne yerleştirildikleri belirtildi.  

DEM Parti, 32 merkeze yaklaşık 52 bin asker ve polisin taşındığını tespit etmişti. DEM Parti, taşımalı seçmenlere karşı Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) itirazda bulunmuştu. Ancak YSK, söz konusu asker ve polislerin adreslerinin “görevde olduğunu" ileri sürerek, başvuruyu reddetmişti. ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.