- Rubarok’ta (Derecik) askerlerin açtığı ateş sonucu yaralanan ve Federe Kürdistan’da tedavisi devam eden 17 yaşındaki Celil Ekinci, “Bizi görüyorlardı, hangi köyden gelmişiz biliyorlardı” dedi.
Federe Kürdistan sınırında bulunan Hakkari’nin Derecik ilçesinde askerlerin açtığı ateş sonucu Şahap Şendol (23) ve Celil Ekinci (17) yaralandı. Yaralanan iki kişi de bölgeye gelen yakınları tarafından Federe Kürdistan’daki bir hastaneye kaldırıldı. Aldığı yara sonucu iki parmağını kaybeden Şendol taburcu edilirken, karnına isabet eden kurşunlar nedeniyle yaralanan Ekinci ise şu ana kadar üç ameliyat geçirdi. Tedavisi devam eden Ekinci, yaşadıklarını MA’ya anlattı.
Ekinci, 18 Mayıs’ta saat 07.00’de üç arkadaşıyla birlikte Federe Kürdistan’dan geçtiklerini söyledi. Türkiye’nin resmi sınırına 50 metre kala askerlerin bulunduğu noktadan hiçbir uyarı yapılmadan ateş açıldığını belirten Ekinci, yaşananları şöyle anlattı: “Bizi gördüler ama nerden geliyorsunuz, nereye gidiyorsunuz demeden direk ateş ettiler. Bizi görüyorlardı, biliyorlardı, biz hangi köyden gelmişiz. Ateş ettikten sonra arkadaşımı aradım, yardım istedim gelsin diye. Önce ata ateş açtılar, ben attan atlayınca, bana da ateş açtılar. Göğsümden vurdular. Sonra arkadaşım Nebi geldi yanıma, benimle olan Şahap Şendol’un da eline ateş ettiler. Sonra peşimizden geldiler ve küfrettiler. ‘Ne işiniz var burada’ dediler. Biz de uyarı ateşi açsaydınız, yasaktır, gelmeyin buraya, deseydiniz gelmezdik zaten diye cevap verdik.”
Vurulduktan sonra da askerlerin kendilerine yardım etmediğini aktaran Ekinci, “Yanımızdaydılar ama yardım etmediler. Kendi aralarında konuşuyorlardı, ‘öldürdük’ diyorlardı. Evimize döndüğümüzde vurdular bizi” diye konuştu.
HAKKARİ