Avaşîn ve Zap’ta 16 asker öldürüldü

  • Avaşîn ve Zap bölgesindeki Türk işgal saldırılarına karşı Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapsamında yapılan eylemler sonucu 16 Türk askeri öldürüldü.

 

HPG Basın İrtibat Merkezi (BİM), gerillanın büyük bir cesaretle işgalci Türk ordusuna karşı etkili eylemler düzenleyerek darbe vurmaya devam ettiğini bildirdi.

BİM tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi kapasımdan yapılan eylemlerle ilgili şu bilgiler verildi:

*  Avaşîn’in Mamreşo alanındaki Şehit Munzur Tepesi’ne konuşlanan Türk güçleri, 24 Nisan günü saat 14.30’da vuruldu; 2 asker öldürüldü.

* Ertesi gün saat 17.00’de de Şehit Munzur Tepesi’ndeki Türk güçleri hedef alındı; 1 asker öldürüldü, 2’si yaralandı.

*  Avaşîn’in Şehit Serdar Tepesi’nde ağaç keserek yerleşmeye çalışan Türk güçleri, 26 Nisan günü saat 07.30’da vuruldu; 2 asker öldürüldü.

*  Aynı gün saat 14.30’da ve 16.30’da Şehit Serdar Tepesi’ndeki Türk güçlerini katuşalarla vurdu; 1 asker öldürüldü, 3’ü yaralandı.

*  Avaşîn’in Mamreşo alanındaki Şehit Munzur Tepesi’ne konumlanan Türk güçleri, 26 Nisan günü saat 16.30’da vuruldu; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

*  Avaşîn’in Şehit Serdar Tepesi’ndeki Türk güçleri, 26 Nisan günü saat 16.30’da ağır silahlarla vuruldu; ölü ve yaralı sayısı netleştirilemedi.

*  Avaşîn’in Mamreşo alanında gerillanın savaş mevzilerine 27 Nisan günü saat 14.00’te girmek isteyen Türk güçleri, sabotaj taktiğiyle vuruldu; 3 asker öldürüldü.

*  Zap’ın Qela Bêdewê Tepesi’ndeki Türk güçleri, 26 Nisan günü saat 07.00’den 17.00’ye kadar üst üste gerçekleştirilen eylemlerle etkili bir şekilde vuruldu; 7 askerin öldürüldüğü tespit edildi. Türk ordusu, eylemlerden sonra Qela Bêdewê alanını yoğun bir şekilde savaş uçaklarıyla bombaladı, akşam saatlerinde ölü ve yaralılarını Skorsky helikopterlerle alandan taşıdı.

*  Zap’ın Xeregol Tepesi’ndeki Türk güçleri, 27 Nisan günü saat 09.30’da havanlarla vuruldu; ölü ve yaralı sayısı tespit edilemedi. 

 BEHDİNAN

 

Türk üssü bombalandı

HPG BİM’in dünkü açıklamasına göre; Şehit Delal Hava Savunma Kuvvetleri 28 Nisan günü saat 08.45’te Başûrê Kurdistan’ın Amediyê ilçesine bağlı Kanîmasî nahiyesinde bulunan işgalci TC devletine ait askeri üsse dönük bir eylem gerçekleştirdi. Burada bulunan işgalciler hava araçlarıyla bombalandı, hedefler tam isabetle vuruldu. Türk ordusunun kayıpları tespit edilemedi.

 

Aralıksız bombardıman

Türk ordusu, Medya Savunma Alanları’na yönelik havadan ve karadan bombardımanı aralıksız sürdürüyor. Ayrıntılar şöyle:

* Zap’ın Kunişka alanı, 27 Nisan günü saat 11.00’de savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Zap’ın Şehit Şahin ve T Harfi alanı, 27 Nisan günü saat 16.30’da savaş uçaklarıyla bombalandı.

* Avaşîn’in Arıs Farıs ve Mamreşo alanları, 27 Nisan günü saat 16.30’da savaş uçaklarıyla bombalandı. Aynı alanlar saat 21.00’dan 00.00’a kadar saldırı helikopterleri ve obüslerle de yoğun bir şekilde bombalandı.

* Avaşîn’in Şukê alanı, 27 Nisan günü saat 21.30’da savaş uçaklarıyla bombaladı.

* Bu bombardımanlarda herhangi bir gerilla şehadeti yaşanmadı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.