Avrupa’da 15 Ağustos coşkusu

Yurt Dışı Haberleri —

  •  15 Ağustos Diriliş Bayramı, Avrupa’nın birçok merkezinde düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Fransa’nın başkenti Paris ve Marsilya, İsviçre’nin Solothurn, Almanya’nın Berlin, Münih, Saarbrücken ve Völklingen; Norveç’in Oslo ve Avusturya’nın Graz şehirlerinde gerçekleştirilen kutlamalarda çok sayıda Kurdistanlı bir araya geldi. 

Kutlamaların en büyüklerinden biri Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirildi.  Fransa Demokratik Kürt Konseyi (CDK-F) ve Fransa Kürt Kadın Hareketi’nin (TJK-F) Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde organize ettiği eyleme yüzlerce Kurdistanlı katıldı. Kutlama salonu Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan, 15 Ağustos Atılımı’nın öncüsü Mahsum Korkmaz (Egîd) ve Kurdistan Özgürlük Şehitlerinin posterleri ile donatıldı. Kutlamada sanatçılar Hozan Tuncay, Koma Nûjen, Ulaş Kelaşîn ve Deza Amed sahne aldı. 

Kutlama boyunca halay çeken Kurdistanlılar, sık sık "Bijî Serok Apo", "Bijî 15'ê Tebaxê" "Bijî cejna vejînê" sloganları atarak coşkularını dile getirdi.   HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.