Avusturya'nın yeni başbakanı Schallenberg

Dünya Haberleri —

Alexander Schallenberg

Alexander Schallenberg

  • Hakkındaki yolsuzluk ve rüşvet soruşturması nedeniyle istifa eden Kurz’un yerine eski Dışişleri Bakanı Alexander Schallenberg yemin ederek başbakanlık görevine başladı.

 

Avusturya’da yolsuzluk soruşturması ardından istifa eden Avusturya Halk Partisi (ÖVP) lideri Başbakan Sebastian Kurz’un yerine Alexander Schallenberg atandı. Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen tarafından göreve getirilen Schallenberg, Kurz’a yakın bir isim olarak tanınıyor ve göçmen politikasında Kurz’a benzer sert görüşlerin sahibi.

Avusturya’da 6 Ekim’de Ekonomi ve Yolsuzluk Savcılığı (WKSt) tarafından Federal Başbakanlık, Maliye Bakanlığı ve hükümetin büyük ortağı muhafazakar Avusturya Halk Partisinin (ÖVP) genel merkezinde yapılan aramalar, ülkeyi sarstmıştı. Koalisyon hükümetinin küçük ortağı Yeşiller, başlatılan soruşturmanın ardından ÖVP ile koalisyon ortaklığına devam etmek istediğini ancak bunun Kurz ile mümkün olmadığını açıklamıştı. Başbakan Sebastian Kurz, yolsuzluk skandalının ortaya çıkmasından sonra görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

Savcılık, ülkede 2016-18 döneminde Kurz ve partisinden bazı isimlerin Maliye Bakanlığı’nın bütçesini kullanarak bir gazete ve düşünce kuruluşuna para aktardığı, ÖVP lehine kamuoyu yoklamalarının sonuçlarını manipüle edildiği iddialarını soruşturuyor.

VİYANA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.