Barikatları aşıp Taksim'e ulaştılar

.

.

  • Mecidiyeköy tarafından hareket eden işçi ve emekçi grubu polisin saldırılarına rağmen Taksim Meydanı'na ulaştı.

Dört bir yandan Taksim Meydanı'na yürüyerek 1 Mayıs'ı kutlamak isteyenlere saldıran polis yüzlerce kişiyi gözaltına aldı. Taksim Meydanı'nın Elmadağ girişinde bir araya gelen Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) üyelerine polis tekrar saldırdı. Çevrede yaşayanlar evlerinin balkon ve camlarından ses çıkararak polise tepki gösterdi. 
 
Elmadağ'da bulunan Cumhuriyet Caddesi üzerinde tekrar bir araya gelen Birleşik Mücadele Güçleri ve Halkevleri, 1 Mayıs'ı kutlamak için Taksim Meydanı'na doğru yürüdü. "Yaşasın 1 Mayıs, biji yek gulan" sloganları eşliğinde yürüyen kitlenin önü polis tarafından kesildi. Burada yaşanan arbedenin ardından kitle sloganlar ile polisi protesto etti. Polis yürümek isteyenlere biber gazı ile saldırıp çok sayıda kişiyi gözaltına aldı. 
 
Polis aracında işkence
Harbiye'de de bir araya gelen bir grup BMG'li Taksim'e doğru yürüdü. Önleri polis tarafından kesilen yaklaşık 35 kişi darp edilerek gözaltına alındı. Gözaltına alınanların aracın içinde de darp edilmesi dikkat çekerken, kitle ise "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "Yaşasın 1 Mayıs" sloganlarını atmaya devam etti. Saldırı ardından BMG'liler bu kez Şişli Abide-i Hürriyet Caddesi üzerinde bir kez daha bir araya geldi. "Yaşasın devrim ve sosyalizm", "Kahrolsun faşizm yaşasın mücadelemiz" sloganlar ile bir kez daha Taksim'e doğru yürüdüler. AKP polisi 1 Mayıs bayramını kutlamak isteyenlere biber gazı ve plastik mermiler ile saldırdı. Eylemciler, darp edilirken bile slogan atmaya devam etti. Polis slogan atılmasını engellemek için eylemcilerin boğazını sıktı, “nefes alamıyorum" çığlıklarına rağmen polisin saldırısı devam etti. 
 
Kadınlar polis kuşatma altında direndi 
Polis çemberine alınan kadınlar ise bir süre "Jin jiyan azadi" sloganları atarak, tepki gösterdi. Daha sonra polis kadınlara şiddet uygulayarak gözaltına aldı. 
 
Nefes alamıyorum 
Taksim'de bulunan Asmalı Mescit Mahallesi'nin ara sokaklarında bir araya gelen Devrimci Hareket ve Devrimci Gençlik Dernekleri üyeleri, İstiklal Caddesi'ne çıktı. Bir süre burada yürüyen kitleye de polis saldırdı. Polisin yere yatırarak kafasına bastığı bir genç "nefes alamıyorum" diye haykırdı.  
Türk polisi Barbaros Bulvarı'ndan Taksim'e yürüyen Kaldıraç okurlarına da saldırarak 30 Kaldıraç okurunu gözaltına alındı.
 
Barikat ve gözaltılara rağmen mücadele edenler Taksim Meydanı'na ulaştı.

İSTANBUL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.