Basel'de Kürt Kültür Haftası

Yurt Dışı Haberleri —

Basel Kürt Kültür günleri

Basel Kürt Kültür günleri

  • İsviçre'nin Basel kentinde  Med Kültür Merkezi tarafından her yıl düzenlenen Kürt Kültür Haftası'nın 12'cisi Kasernenreal salonunda düzenlenen resepsiyonla başladı. 

ÖNER POLAT/BASEL

7 Mart’taki etkinliğe HDP eski Milletvekilleri Ayşe Acar Başaran, Dilan Dirayet Taşdemir, Musa Farisioğulları ile eski Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, İsviçre Yeşiller Federal Milletvekili Sibel Arslan, Sosyalist Parti (SP) Basel Kanton Milletvekili Edibe Gölgeli ve SP Basel Statd Parlementeri Sarah Wyss'ın yanısıra çok sayıda İsviçreli, Türkiyeli ve Kürdistanlı siyasetçi katıldı. Med Kültür Merkezi adına Güney Filimci'nin sunumuyla başlayan açılışta Sibel Arslan ile Ayşe Acar Başaran birer konuşma gerçekleştirdi. Yapılan konuşmaların ardından Mustafa Kökel ve Tew-Çand sanatçıları tarafından müzik dinletisi verildi. 

Kürt Kültür Haftası etkinliğinde dün akşam ise İsviçre Demokratik Kürt Kültür ve Sanat Hareketi sanatçıları tarafından hazırlanan 'Bêlome' isimli tiyatro oyunu gösterildi. Ardından Sakine Cansız'ın mücadele yaşamını anlatan "Jiyana Min Her Şer Bû" isimli film gösterildi.

Kültür Haftası konser, panel, folklorik gösterilerle 10 Mart'a kadar devam edecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.