Basın açıklaması suç, pankart suç delili!

Kadın Haberleri —

.

.

  • Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın HDP’li kadınlar hakkında hazırladığı iddianamede basın açıklaması “suç”, “Erkek şiddetine karşı kendimizi savunuyoruz” pankartı ise "suça somut delil" olarak gösterildi.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında 11 Haziran’da yapılan ev baskınları ile gözaltına alınan HDP Merkez İlçe Eşbaşkanı Sinem Seven, HDP Hakkari Kadın Meclisi Sözcüsü Zeynep Kaya, HDP Şemdinli İlçe Eşbaşkanı Sozdar Atil ve HDP önceki dönem İl Eşbaşkanı Sipan Turan hakkında iddianame hazırlandı.

Hazırlanan iddianamede 25 Kasım 2020 tarihinde Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında düzenlenen basın açıklaması, “suç” sayıldı. “Erkek şiddetine karşı kendimizi savunuyoruz” pankartı da “somut delil” olarak gösterildi.

İddianamede 8 Aralık 2020 tarihinde HDP Colemêrg (Hakkari) Kadın Meclisi ve TJA’nın Batman’ın Kercews (Gercüş) ilçesinde aralarında asker, polis ve korucuların da bulunduğu 27 kişinin bir çocuğa tecavüzünü protesto etmesi de “suç" olarak gösterildi. 

Tecavüzcüleri protesto örgütsel faaliyetmiş

Kadınların da ifadelerinin yer aldığı iddianamede dikkat çeken diğer bir husus, Tevgera Jinên Azad’ın (TJA) ambleminin basın açıklamalarında kullanılması oldu. Tecavüzcülerin protesto edildiği eylemlerin de “suç” kapsamında değerlendirildiği iddianamede, “TJA’nın pankartı altında ‘Kadın Hakları ve çocuklara yapılan cinsel istismarın önlenmesine yönelik’ masum duyguları vitrin olarak kullanıp, yandaş sağlayarak örgütsel faaliyetlerde bulundukları” iddiası dikkat çekti.

Hakkari Cumhuriyet Başsavcılığı’nın alenen tecavüzcüleri ve şiddet uygulayan erkekleri savunduğu iddianame Hakkari 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın   ilk duruşmasının 6 Ekim’de görülmesi bekleniyor.

JINNEWS/COLEMÊRG
 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.