Basûfanê’deki Türk üssüne baskın

.

.

  • Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), 19 Mayıs’ta Efrîn’e bağlı Basûfanê köyünde Türk üssüne geniş çaplı bir baskın düzenledi; 14 Türk savaş elemanı öldürüldü.

 

Efrîn bölgesini işgal altında tutan Türk ordusuna karşı direnişi sürdüren HRE, önceki gün yine önemli bir eyleme imza attı; Basûfanê köyündeki üssü vurdu.

HRE tarafından dün yapılan yazılı açıklamada, 19 Mayıs’ta Efrîn’e bağlı Basûfanê köyündeki Türk üssüne dönük geniş çaplı bir baskın düzenlendiği bildirildi. Açıklamada paylaşılan detaylar şöyle:

*  Eylem, gece saat 01.00 sıralarında gerçekleşti. Çıkan çatışmalarda 4 Türk savaş elemanı öldürüldü, 2’si ise yaralı bir şekilde kaçtı. Üssün kontrolü yaklaşık 15 dakika içinde HRE’nin eline geçti.

*  Ardından devam eden çatışmalarda 4 Türk savaş elemanı daha öldürüldü, 1’i ise yaralandı. Aynı zamanda 1 doçka da darbe aldı.

*  İşgalci Türk ordusunun sabah saatlerinde köyün etrafında saldırı başlatması üzerine burada da bir sabotaj eylemi gerçekleştirilerek 1 askeri araç tahrip edildi; 4 Türk savaş elemanı daha öldürüldü. 

İşgalci güçler saat 10.00 sıralarında cenazelerini almaya geldiği sırada bir sabotaj eylemi daha gerçekleştirilerek 2 Türk savaş elemanı öldürüldü.

*   Türk ordusu, eylemlerin ardından keşif uçaklarıyla üssün etrafını, Şêrawa ve Şehba bölgelerine bağlı köyleri bombaladı.

* Toplamda 1 askeri araç, 1 motosiklet, 1 doçka, 1 termal kamera, 1 dürbün ve 1 telsiz kullanılamaz hale getirildi. 1 BKC, 3 AK-47, 1 gece dürbünü, 1 telsiz ve 3 telefona ise el konuldu.  ŞEHBA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.