Başûrê Kurdistan’ı Türkistan haline getiriyor

  • AKP-KDP’nin saldırılarının sürdüğü Güney Kürdistan sınır hattındaki Uludereliler, Barzaniler ve KDP’ye tepkili. 

 

Agit Yaman

Daha önce Irak’ta yaşayan ve 5 yıl boyunca KDP Bağdat temsilciğinde yönetici olarak görev alan Agit Yaman (67) ise 1970-1975 yılları arasında Güney Kürdistan’daki Kürtler için mücadele ettiğini ve daha sonra geri döndüğünü söyledi. Amerika, Rusya, İran, Irak, Suriye ve Türkiye’nin Kürtlere düşmanlık ettiğini kaydeden Yaman, bu duruma KDP’nin de dahil olduğunu belirtti. “Barzaniler yüzünden Başûrê Kurdistan’ın her yeri Türkiye tarafından ele geçirilmiş. Başûrê Kurdistan, Kürdistan olmaktan çıkarılmış Türkistan haline getirilmiş” diyen Yaman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Hiçbir Kürt’ün Türkiye’nin ya da başka bir ülkenin oyununa gelmemesi gerekiyor. Kürtlerin çıkarları Barzanilerin çıkarlarından daha önemlidir. Barzanilerin içine girdiği ihanete karşı bütün Kürtlerin ayaklanması gerekiyor. Eğer bunun önü alınmazsa yarın büyük katliamlar yaşanacaktır.”

İrfan Altürk 

İşgal saldırıların ilk olmadığını İrfan Altürk (45), “Eğer Türkiye bugün başlattığı saldırılarda başarılı olursa bundan sonraki adım KDP’ye, yani Güney Kürdistan’a olacaktır. Barzani Ailesi, çıkarları için Kürdistan’ı satmak istiyor. Kazanırsak, biz bütün Kürtler kazanırız, kaybedersek de bütün Kürtler olarak kaybedeceğiz. Kürt halkının varlığı, Barzanilerin alacağı bir iki otel ya da diğer çıkarlarından daha önemlidir. Kürdistan toprağı kimsenin babasını malı değildir” dedi.

Halil Ölmez

Halil Ölmez (59) ise KDP’li yöneticilerin geçmişte yaşanılan vahşetleri ve o günlerde Türkiye’deki Kürtlerin yaptıkları yardımları görmezden geldiğini dile getirerek, “Hemen yanı başımızda savaş var. Bu halkın çocukları öldürülüyor. Barzaniler de Türkiye tarafından kandırılmış ve bu savaşa ortak edilmiş. Türkiye hile ve dolaplarla Osmanlının sınırlarına ulaşmaya çalışıyor. Barzanilerin onlara yardım etmesi büyük bir yanlışlıktır” diye konuştu. 

Fettah Ölmez

KDP’nin Türkiye ile iş birliğinin kabul edilemez olduğunu ifade eden Fettah Ölmez (80) ise şunları söyledi: “Kendi kavmine savaş açacağına, onlara yardım etsin. Destek çıkmasalar bile düşman olmasınlar ve saldırmasınlar. Kimliğimizi, kültürümüzü ve dilimizi tanımıyorlar. Bu saldırılar bunun içindir. Bunu destekleyenler ihanet içerisindedir.” 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.