Bıçak kemikte

  • İşgal saldırılarına karşı “Yaşam Nöbeti” tutan Cizreliler, Barzani’ye “Bıçak kemiğe dayandı” diye seslendi. 

 

Saldırıların sürdüğü sınır hattında bulunan Şırnak’ta, Ramazan Bayramı’nın ilk gününde savaşa karşı Yaşam Nöbeti başlatıldı. HDP İl ve İlçe örgütlerinde, “Savaşa karşı barış, ölümlere karşı yaşam için” şiarıyla başlatılan Yaşam Nöbeti’nde TC-KDP ortaklığına ve Barzani Ailesi'ne tepki gösterildi. 

Şırnak Barış Annesi Meclisi Üyesi Sıdıka Eren (45), Barzani Ailesi'nin kişisel çıkarları doğrultusunda Federe Kürdistan topraklarını savaşa açtığını belirterek, "Bu yanlıştan dönülsün. Çocuklarımızın yanındayız. Barzani artık çocuklarımızın kanından elini çekmelidir. Artık sonuna geldik ve bıçak kemiğe dayandı” dedi. 

Annelerden Mevlüde Güngen (43), Barzani Ailesine tepkisini, “Bayram kutlayacağımıza yastayız. Bu savaşa destek veren ve ortak olan herkesi kınıyorum. Barzani’ye sesleniyoruz; elini kardeş kanından çek” şeklinde konuştu. 

Barış Annelerinden Hatice Beytur (43), bayramı yas havasında karşıladıklarını belirterek, şunları ifade etti: “Bayram ama kutlamıyoruz ve savaşa karşı duruyoruz. Barzani Ailesi çocuklarımızın kanından elini çeksin." ŞIRNAK

paylaş

İlginizi çekebilir

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.